Francuska ministarka: Tinejdžer koji je izvršio napad u školi fasciniran oružjem

- Prvi nalazi istrage sugerišu da je gledao video snimke o masovnim ubistvima u američkom stilu - kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande

  • 1

Francuska ministarka obrazovanja Nažat Valo-Belkasem izjavila je da je današnji napad u srednjoj školi u gradiću Gras na jugoistoku Francuske bio "ludi čin krhkog mladog čoveka koji je fasciniran oružjem".

Učenik naoružan puškom, pištoljima i granatama uleteo u školu i započeo krvoproliće: Pucnjava u Francuskoj, ima ranjenih (FOTO)

Rojters prenosi da je ona to saopštila tokom obilaska Grasa.

Tinejdžer koji je danas pucao iz vatrenog oružja u srednjoj školi u gradiću Gras na jugoistoku Francuske, izveo je napad nakon što je gledao video snimke o masovnim pucnjavama u američkom stilu, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rojters navodi da ovaj incident, u kome su ranjene tri osobe, uključujući i direktora škole, koji izgleda nema veze sa terorizmom, dolazi u vreme kada je Francuska na velikom oprezu pošto su u prošle dve godine napadači povezani s Islamskom državom ubili više od 230 ljudi.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Agencija navodi da bi, kako je do predsedničkih izbora u Francuskoj ostalo manje od šest nedelja, napad u Grasu koji je izveo 17-godišnjak naoružan lovačkom puškom mogao da dodatno podstakne debatu o bezbednosti i strah od terorizma, koji su među glavnim temama predizborne kampanje.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brande je kazao da su tri osobe ranjene, a još pet je u stanju šoka, nakon napada tinejdžera koji je pored lovačke puške nosio i dva pištolja i dve ručne bombe.

Napadač je uhapšen, a policija proverava da li je imao pomagača.

- Prvi nalazi istrage sugerišu da je gledao video snimke o masovnim ubistvima u američkom stilu - kazao je Brande.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    16. mart 2017 | 20:21

    Па кад нема шта друго да види на ТВу осим америчких кримића. Да има научног програма, био би фасциниран науком, иако МОЖДА не у истој мери.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA