Određen pritvor Beograđaninu koji je ucenio američke filmadžije

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je prema Ðinoviću odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na predložene svedoke - rekla je portparol suda Bojana Stanković

  • 0

Beograđaninu Momčilu Ðinoviću (26) večeras je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je od dve američke producentske kuće iznudio uplate bitkoina, čija je tržišna vrednost više od 1,3 miliona dinara.

Ovo je Beograđanin koji je osumnjičen da je ucenio američke filmadžije: Momčilo je imao i saučesnike! (FOTO)

Beograđanin ucenjivao produkcijske kuće: Tražio im bitkoine u vrednosti od 3 miliona dinara da ne objavi film pre premijere

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je prema Ðinoviću odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na predložene svedoke - rekla je Tanjugu portparol suda Bojana Stanković.

Protiv navedenog rešenja, kako je dodala, osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Foto: Facebook/Momčilo Djinović Foto: Facebook/Momčilo Djinović

Protiv njega je pokrenuta istraga u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Ðinović se tereti da je tokom ferbuara pribavio kopiju filma pre zvanične svetske premijere.

Potom je od produkcijskih kuća tražio da mu na njegov "bitkoin novčanik" uplate ukupno 25 bitkoina, čija je tržišna vrednost više od 3.000.000 dinara, kako ne bi na internetu objavio film pre zvanične svetske premijere, saopštila je policija pre dva dana. Nakon elektronske prepiske kompanije su uplatile na račun Ðinovića devet bitkoina što iznosi nešto više od 1,3 miliona dinara.

Mediji su preneli da je reč je o čuvenoj produkcijskoj kuci "20 th Century Fox“ i još jednoj distributerskoj kompaniji, a da je u pitanju je film "Bos bejbi", koji je producirao "Drimvorks“, reditelja Stivena Spilberga.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA