MUP: Janković krši zakon, ali je dobrodošao

Kako se ističe u saopštenju, Janković krši Zakon o javnom okupljanju i pokušava da prijavi skup suprotno odredbama zakona, koje propisuju da se to mora učiniti najkasnije pet dana ranije

  • 59

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je večeras predsedničkog kandidata Sašu Jankovića da prestane da zloupotrebljava policiju u političke svrhe i poručilo mu da je, uprkos tome što krši Zakon o javnom okupljanju, "dobrodošao da bilo kada i bilo gde održi bilo koji javni skup".

MUP: Jankovićev skup nije prijavljen u skladu sa zakonom

Kako se ističe u saopštenju, Janković svesno krši Zakon o javnom okupljanju i pokušava da prijavi skup suprotno odredbama zakona, koje između ostalog propisuju da se to mora učiniti najkasnije pet dana pre održavanja.

- Ministarstvo poziva Jankovića da prestane da zloupotrebljava policiju u političke svrhe i urušava ugled policije, koja obavlja jedan od najtežih poslova u Republici Srbiji i stara se o bezbednosti i sigurnosti građana Republike Srbije - piše u saopštenju.

Izborni štab Saše Jankovića saopštio je ranije danas da je MUP obavešten i poštom o skupu u subotu u Hercegovačkoj ulici, tvrdeći da Policijska stanica Savski venac nije odgovorila na tu prijavu.

U saopštenju PS Savski venac u sredu rečeno je da pristalice kandidata Jankovića nisu u skladu sa zakonom prijavile skup koji žele da održe.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Garda

    16. mart 2017 | 22:24

    verovatno koliko je dosadio i bogu i narodu sa ovom Savamalom.Kao da je tu bio logor pa treba dici uzbunu,a porusene udzerice koje su protivpravno napravljene.Samo skuplja jeftine politicke poene,ali nece mu to proci jer narod podrzava Vucica bez obzira kakve lazi izneo.Pokusava da ocrni premijera i policiju,ali bez uspeha!Takodje krsi zakon kao Radulovic,ali oni ne znaju sta je zakon pa im treba odbiti na glupost.

  • Hedona

    16. mart 2017 | 22:23

    Ministarstvo poziva Jankovića da prestane da zloupotrebljava policiju u političke svrhe i urušava ugled policije, koja obavlja jedan od najtežih poslova u Republici Srbiji i stara se o bezbednosti i sigurnosti građana Republike Srbije. Janković se svim sredstvima koristiti svim mogućim sredstvima, samo da bi napravio paralelne institucije i uveo jedno bezakonje.

  • cvetka

    16. mart 2017 | 22:17

    Bravo za MUP,ua za Jankovića!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA