Odneli im brojilo, a računi i dalje stižu: Samohranu majku sa troje dece čeka život na ulici

Kupaju se tako što na plin greju vodu, a deca uče pod fenjerom

  • 3

Samohrana majka živi u mraku, sa troje dece, već dve godine. Struja im je isključena zbog neizmirenog duga. Uprkos činjenici da nemaju ni brojilo, računi za struju i opomene pred isključenje i dalje stižu na njihovu adresu.

Došli su sve da nam nose zbog duga, a mi nemamo ništa: Jojići godinama žive u mraku i hladnoći (FOTO)

Nezaposlenoj ženi, koja nema ni da pošteno skuva ručak za decu, izvršitelji vise za vratom zbog neizmirenih dugovanja od preko 40.000 dinara, pa je u konstantnom strahu da će sa porodicom završiti na ulici. Beograđanka M. Đ. (42) priča o muci koja ju je snašla.

- Suprug me je ostavio, a nemam nikog drugog ko bi mogao da mi pomogne. Nezaposlena sam, ali se borim kako znam, čistim po kućama. Međutim, to mi nije dovoljno da prehranim troje dece. Struju su nam isključili pre pre dve godine zbog duga od 240.000 dinara i odneli brojilo, ali meni i dalje stižu računi. Januarsko dugovanje je 21.670 dinara, a potrošnja nula kilovata. Ne znam koja je to računica - rekla je samohrana majka i dodaje:

- Za infostan, koji takođe nisam plaćala, imam dug od preko 150.000 dinara. Izvršitelji su još pre godinu dana počeli da mi ispostavljaju rešenja u kojima se navodi da će mi popisati stvari. Vrednost svega u kući nije ni 1.000 evra. Živim u konstantnom strahu, bojim se da će mi zakucati na vrata i ostaviti nas na ulici. Komšije mi kažu da je prošle nedelje dolazio policajac i raspitivao se, a ja nisam bila kod kuće. Koverte i upozorenja stalno pristižu, a osim kuće ništa nemam.

Prema rečima ove nesrećne žene, ona se bori na sve načine da zaradi novac i da izmiri svoje obaveze, ali je to zaista teško.

- Ovu zimu smo bukvalno jedva preživeli. Hladno, ledeno, a deca bolesna. Kupili smo nekoliko džakova drva, za toliko je stiglo. Nažalost, za ogrev nismo imali, pa smo najstariji sin Milan (15) i ja sekli šiblje pored puta i ložili u "smederevac". Međutim, šporet star, čadi, pa je srednji sin Marko (13) imao gušenja jer inače ima probleme sa disanjem. Morali smo da prestanemo da ložimo, pa smo februar preživeli jedva, bez grejanja.

Kupaju se tako što na plin greju vodu, a deca uče pod fenjerom.

- Prošle godine sam imala dve operacije jer su mi se ruke oduzele. Nisam mogla da verujem da me je, uz sve, i to snašlo. A onda su mi na onkologiji ustanovili problem, koji do kraja nisam uspela da ispitam jer nisam imala novac za preglede. na to trenutno ne smem ni da mislim. Sad se borim sa opomenama pred isključenje za struju koju nemam i čekam izvršitelje da mi uzmu kuću - kaže ona.

Miloš Radulac, advokat, kaže da dugovi za infostan i struju zastarevaju u roku od godinu dana.

- Ukoliko još ima mesta za isticanje zastarelosti duga, onda bi time delimično mogao da se reši problem i da se otpiše jedan njegov deo. Kao jedno od rešenja bilo bi adekvatno zaključiti sporazum kojim bi se otplata duga regulisala na drugačiji način, na rate - sugeriše on.

Oni koji su zainteresovani da pomognu porodici mogu se javiti na broj telefona 063/7360645.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AVRAM

    17. mart 2017 | 10:07

    ovo samo u srbiji je moguce.

  • Dejan

    17. mart 2017 | 10:19

    Unapredjeni mehanizmi kaznjavanja i otimanja a socijalna politika ravna nuli. Sa kojim pravom otimati od ljudi koji samo zele da prežive.

  • stribog je reptilian

    17. mart 2017 | 12:49

    Kakav narod takva vlast...to I mene čeka u CG nemam nigde ništa račun za vodu 800 eura

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA