Australijski narko-bos se obogatio švercujuci drogu iz Srbije: 17 miliona evra je koštala pošiljka iz naše zemlje (FOTO)

Najveći posao mu je bio trgovina drogom sa Srbima

  • 3

Pre tačno 11 godina, nakon puštanja uz kauciju, u Melburnu je nestao Toni Mokbel, i to je izazvalo svetsku poteru za njim, budući da je bio jedan od najvećih vođa organizovanog kriminala u Australiji.

Uhapšen Srbin, sin italijanskog mafijaša koji je pre 23 godine učinio brutalan zločin: "Pao" zbog gluposti!

Potera je stigla do Grčke i tokom iste razbijena je sofisticirana organizovana kriminalna grupa krijumčara droge zvana "Kompanija", koja je imala obrt od oko 32 miliona evra i dobre veze sa policijom i naručivanjem ubistava.

Upravo Mokbel je dokaz da za novac gotovo sve može da se učini i da je rizik od zatvora ništavan u odnosu na mogućnost zgrtanja bogatstva i to od same nule.

Mokbel je napustio srednju školu u 15. godini da bi sa 19. već kuio svoj prvi bar, a zatim i lanac picerija, gde je prao novac zarađen od prodaje droge.

Policija ga nije smatrala za opasnog jer su neke psihološke procene tvrdile da je polupismen i da ima vrlo nisko obrazovanje. Ali njegovo bogatsvo je raslo pa je tako za šest godina težio 15 miliona evra, a 1997. njegova laboratorija droge bila je vredna 75 miliona evra.

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

A onda su mu jednog dana stigli suplementi za kokain 2000. godine, i to efedrin (550 kilograma) i tablete ekstazija, koji su mu stigli iz Srbije a koji su koštali neverovatnih 17 miliona evra za efedrin na uličnoj prodaju dok je na ekstaziju mogao da uzme oko 2 milijarde evra.

Zbog posla sa Srbima je uhapšen ali je tada izbegao kaznu, dok je kauciju morao da plati tek za naknadna dela za koja se teretio, odnosno za dva kriminalna ubistva. Ali kako ti procesi nisu bili gotovi, Mokbel je pobegao jahtom u grčke vode odakle je nastvio da se bavi krijumčarenjem droge.

Uz godine traganja i istrage za njim, Toni je na kraju uhapšen 18. matra 2006. godine blizu Atine, a 2012. osuđen je na 30 godina zatvora, piše stuff.co.nz.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vučko

    18. mart 2017 | 23:41

    Ništa čudno,dobro je poznato da su Australiju osnovali krimina!ci.

  • posmatrač

    19. mart 2017 | 08:09

    a kako se zovu ti što su sa njim trgovali iz srbije,kako ti nisu uhapšeni,da nije vlast to prodavala.

  • AVRAM

    19. mart 2017 | 09:00

    Srbija njemu prodavala drogu iz robne rezerve koja je predhodno zaplenjena, nista novo to tako ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA