≫ 

Ne dajte da dečije naočare opet skupljamo po asfaltu: Nemojte da se ponavlja svakog prokletog proleća (VIDEO)

Dovoljan je trenutak nepažnje da se sve završi kobno

  • 8

I kalendarski nam je danas stiglo proleće. Temperatura raste, ali i nepažnja dok šetamo ili samo hodamo ulicom. Da li ste ikada stali da razmislite da deca i mladi ljudi najviše ginu upravo sada, tokom prolećnih meseci?

Horor u Rakovici: Poginuo mladić, udario ga voz

(ZASTRAŠUJUĆI VIDEO) Nasred PEŠAČKOG autobus počistio dečaka koji je vozio bicikl

Posle hladne i dosadne zime, svi jedva čekaju da izađu napolje i "okupaju" se na sunčanom danu. Tokom igre - bilo da je u pitanju jurnjava za loptom ili nešto drugo, gledanje u ekran mobilnog telefona ili samo nepažnja, i mlađih i starijih, dovoljan je trenutak da se sve završi kobno. Često se desi i da manja deca samo "iskrsnu" između parkiranih automobila, pa ih vozači ne vide sve dok ne bude prekasno.

A i vozačima se može zameriti da ne obraćaju pažnju na put, već gledaju u ekran. Koliko puta vam se desilo da vidite vozača sa telefonom u rukama?

Foto-montaža: Milena Đorđević, Profimedia/imageBROKER Foto-montaža: Milena Đorđević, Profimedia/imageBROKER

Podaci iz komšijske Hrvatske govore da deca i mladi najviše ginu tokom aprila i maja. Problem je svuda isti, nedovoljno obazrivosti, ali i kažnjavanja bahatih. Sve brži tempo života izgleda da doprinosi tome da se sve više "gazi" papučica gasa.

Svi žure da negde stignu nekoliko minuta ranije ili stalno kasne, ne razmišljajući o posledicama. Gužve u saobraćaju su redovne i nervoza raste.

Zato, ne dozvolite da zbog nekoliko minuta nestanete zauvek - vi ili nečija najveća radost.

Čuvajmo se, ljudi. Čuvajmo decu. Hajde da vodimo računa. Hajde da pazimo. Kad neko pogine nepažnjom, onda se u crno zavija i porodica poginulog i onaj koji je sve skrivio - teške i turobne misli i sećanja proganjaju godinama.

Redakcija Telegrafa apeluje na sve vozače da paze kada voze. Posebno pazite na mališane. Čuvajmo jedni druge, jer život je samo jedan, a minuta dovoljno da bi se toliko žurilo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    20. mart 2017 | 20:23

    Sva krivica se i dalje svaljuje na vozace. Prvo trebate da promenite ponasanje i disciplinu pesacima. Oni sami snose odgovornost za svoje postupke. Kada ce poceti da kaznjavaju pesake ,prelaze ulicu gde stignu,policija okrece glavu na tako nesto,na pesackom prelazu izlecu kao da uvek imaju prednost,prvo moraju da se zaustave na pesackom pogledaju u pravcu auta pa kada se uvere da ce ovaj stati onda krenu. A ne ko ovce. Jos malo pa ce smanjiti ogranicenje u naseljenom mestu na 10 km na sat. E tu je problem naj lakse je udarati po vozacima.

  • Mujo

    20. mart 2017 | 21:57

    U Norveskoj je bila velika akcija " nula poginule dece" u saobracaju. Bilo je celo drustvo ukljuceno u akciju, ministarstvo, vozaci, skole, roditelji, gradani, .....I prosle godine su postigli svoj zadati cilj. Znaci, moze se. Sve zavisi od ljudi.

  • Dejan

    20. mart 2017 | 21:18

    Bolji tekst nisam procitao odavno.svaka cast autoru.,svi vozaci bi trebalo da ga citaju svaki dan pri ulasku u vozilo kao sveto pismo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA