Iskasapio dečaka skoro nasmrt, a ide u popravni dom najviše 4 godine (FOTO)

Tokom postupka pred sudijom za maloletnike, nije utvrđen motiv krvavog napada

  • 4

Šesnaestogodišnjem Nišliji V. J. koji je 12. novembra prošle godine na Trgu učitelja Tase u Nišu izbo nožem godinu dana starijeg Viktora Jovanovića, sudija za maloletnike Višeg suda u Nišu danas je izrekao vaspitnu meru upućivanja u popravni dom. Istom odlukom njemu je ukinut pritvor u kojem se nalazio od 13. novembra kada je uhapšen.

Maloletnik (12) doneo pištolj u školu, pa počeo da vitla njim. Pitao drugove u koga prvo da puca!

Prema slovu zakona, on u vaspitnom domu može provesti najmanje šest meseci, a najviše četiri godine. Koliko će tamo biti, odlučiće sud na osnovu periodičnog izveštaja ustanove o napretku njegove resocijalizacije.

V. J. je Viktora izbo više puta zbog čega je izgubio tri litra krvi, a više od mesec i po dana mu je život bio ugrožen. Izvađeni su mu bubreg, slezina, isečena su mu creva, povređen mu je želudac, a zadobio je i posekotinu po licu koja će mu ostaviti trajni ožiljak. Zbog teških povreda, nesrećni mladić je iz Niša prebačen na dalje lečenje u Beograd gde mu je život jedva spašen.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tokom postupka pred sudijom za maloletnike, nije utvrđen motiv krvavog napada. Ovaj slučaj je izazvao veliko uznemirenje javnosti u Nišu posebno što je napadač sin sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Daljinac baner

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravda

    20. mart 2017 | 16:31

    Da li sudija ima decu? Povredjeni decak oca? Strasno!!! Dugogodisnja robija za ovog idiota.

  • Djora

    20. mart 2017 | 21:41

    Dve godine u popravnom a onda je punoletan i na robiju,jer ko jednom okrvavi ruke taj se tesko prevaspitava.

  • Mark

    20. mart 2017 | 20:59

    Ma najbitnije za pravosudje sta mu je uradio a ne ZASTO mu je to uradio.Mozda ga je ovaj godinama maltretirao i decku pukao film.Nagledao sam se hiljade slucajeva gde jaci kinje slabije (a godinu dana stariji je itekako mnogo u tim godinama),sto na kraju dovede do ovakvih slucajeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA