PAPRENA MATURA: Roditelji se zadužuju u bankama da bi deca otišla na proslavu tip-top sređena!

- Roditelji se zadužuju, a veliki broj njih uzima kredite i ulazi u minuse da bi detetu obezbedili sve za maturu - navodi predsednik Foruma srednjih škola Milorad Antić

  • 10
Ruske maturantkinje Foto: vk.com

Roditelji dece koja završavaju srednju školu već se hvataju za glavu zbog paprenih troškova koji ih očekuju za proslavu mature a za koju je potrebno oko 1.000 evra.

Iza ove na prvi pogled obične poruke SRPSKIH ĐAKA krije se nešto što će vas RASPLAKATI! (FOTO)

Prijemni odlaze u prošlost: Pojašnjavamo kako će se upisivati fakulteti!

Mnogi roditelji su zbog toga prinuđeni da uzmu kredit ili da se na drugi način zaduže kako bi omogućili detetu da ide na matursko veče.

Proslave u restoranim i hotelima koštaju od 50 do 70 evra, u tu cenu uračunat je švedski sto i bezalkoholno piće u neograničenim količinama, a oni koji budu želeli da popiju čašicu alkohola, moraće da izdvoje još novca. Kad se na to dodaju troškovi za haljine, odela, cipele, frizure, taksi i ostale potrepštine, proslava mature košta i do 1.000 evra.

Foto: Pixabay/Greyerbaby Foto: Pixabay/Greyerbaby

Predsednik Foruma srednjih škola Milorad Antić kaže da je za maturu potrebna minimum jedna prosečna plata.

- Moguće je da se potroši i više, jer deca često produže posle na neki splav. Roditelji se zadužuju, a veliki broj njih uzima kredite i ulazi u minuse da bi to obezbedili detetu - navodi Antić za beogradske medije i zaključuje da je to ogroman trošak:

- Bilo bi lepo da Skupština grada Beograda, ali i predsednici ostalih opština, kao što organizuju besplatna venčanja, organizuju deci besplatnu proslavu velike mature. I mala matura će koštati roditelje. Za njih je manji trošak, ali neznatno u odnosu na veliku maturu.

Cene potrebnih stvari za maturu ima za svačiji džep. Haljine su od 2.000 do 40.000 dinara, odela od 8.000 do 60.000, pantalone od 1.900 do 10.000, košulje od 1.900 do 8.000. ženske cipele od 1.900 do 15.000, muške cipele od 2.900 do 15.000... Ženska frizura košta od 1.500 do 5.000, muška od 150 do 800 dinara...

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    21. mart 2017 | 08:58

    Roditelji su ludi a deca bezobrazna.Svi hoće da deca izgledaju kao sa modne piste Svi izgledaju neprimereno svojim godinama kao da imaju trideset i više.Skromnosti više nema jer to je vrlina glupih.Garderoba mora biti skupa i firmirana,a roditelji posle godinama vraćaju kredit ali to je njihov problem briga decu

  • Schweinsteiger

    21. mart 2017 | 11:35

    Ljudi moji ja otisao na maturu u pantalonama u kotonu kupljene 1200 din, kosulja isto koton 1000 din, cipele dajhman 2600 din, i to je to. Kakvi crni 1000 evra, pre bi za te pare trazio neki polovnjak da imam da se svrckam ;)

  • &

    21. mart 2017 | 09:26

    To je krivo drustvo pre svega, namece potpuno pogresan sistem vrednosti.Uzori su im razne Soraje, Stanije...a roditelji dolaze sa posla uvece i deca su prepustena ulici.Ne opravdavam da roditelj dozvoli sebi da uzme kredit i da ga matura deteta kosta kao letovanje.Bolje da ulozi u obrazovanje te pare, a dete na maturu ode kao dete od 15-16 godina pristojno obuceno, a ne sve su kao zene srednjih godina.Zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA