Stiven Hoking ima zabrinjavajuće upozorenje o Trampovoj Americi. I ima veze sa celim svetom (VIDEO)

"Želeo bih da ponovo posetim Ameriku i pričam sa njihovim naučnicima, ali bojim se da tamo nisam dobrodošao"

  • 9

Profesor i jedan od najvećih živih naučnika današnjice Stiven Hoking (75) poručio je da bi rado došao u Ameriku, čijim se naučnicima divi, ali, kako ističe, boji se da tamo nije dobrodošao sve dok je Donald Tramp u Beloj kući. On je objasnio da bi od novog predsednika voleo da vidi više angažovanja vezano za globalno zagrevanje, i da je upravo to ono što treba da zabrine sve ljude na svetu.

Šokantne tvrdnje: Tramp uskoro podnosi ostavku?

Govoreći u emisiji Pirsa Morgana "Dobro jutro, Britanijo" on je Trampa nazvao demagogom i rekao da je  "Tramp izabran od strane onih koji su obespravljeni od strane vladajuće elite u pobuni protiv globalizacije".

- Njegov prioritet biće da zadovolji svoje glasače koji nisu liberalni niti dobro obavešteni. Imam dosta kolega i prijatelja u Americi i i dalje se tog državi divim i voleo bih da je posetim, ali se bojim da prosto neću biti dobrodošao - rekao je on.

Kada ga je Morgan pitao šta bi poručio Trampu, Hoking je rekao da bi voleo da smeni Skota Pruita sa vodećeg mesta u Agenciji za zaštitu životne sredine, jer je njegovo postavljanje na ovu poziciju u mnogome kontroverzno, budući da taj čovek negira postojanje nauke o klimatskim promenama.

Govoreći o situaciji i Britaniji, u kojoj on i sam živi, Hoking je istakao da je od starta bio protiv otcepljenja od EU, te da smatra da u postojećoj političkoj konstelaciji Radnička partija nema šanse da pobedi dok je na njenom čelu Džeremi Korbin, ali da će nastaviti da ih podržava, piše Independent.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hercegov Grad

    21. mart 2017 | 15:07

    Cenio sam Hokinga kao sveckom mislioca, ali sveckog. Ne mislim da mu je mesto da se svrstava na jednu stranu u legalnim izborima u SAD a!

  • Bronx

    21. mart 2017 | 15:13

    Ko još ovim glupostima pridaje pažnju.

  • Vaske

    21. mart 2017 | 18:25

    Na žalost ignoriše odredjene činjenice. Uz to se i svrstao. Toliko o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA