Kompanija Banini kupljena za 15 miliona evra

Jafa je bila jedini učesnik na aukciji, a od kupovine su odustali Industrija mesa Matijević iz Novog Sada i Industrija keksa Bambi iz Požarevca

  • 4

Najveća fabrika konditorskih proizvoda u Srbiji AD ”Banini” prodata je danas kompaniji “Jaffa” iz Crvenke za 15 miliona evra.

NOBLICE I DOMAĆICA IDU NA DOBOŠ: Početna cena im je 126,2 miliona dinara

Na javnom nadmetanju koje je održano u Centru za stručno usavršavanje u Kikindi, jedino je “Jaffa” iz Crvenke uplatila depozit za učešće na licitaciji od šest miliona dinara, ostale velike kompanije koje su bile zainteresovane za učešće, kao što su Matijević i Bambi iz Požarevca, odustale su od javog nadmetanja.

Bojan Knežević, generalni direktor komapnije “Jaffa” istakao je da je “Banini” velika kompanija i da će zajedničko udruživanje sa “Jaffom” doneti ogroman uspeh ovim kompanijama.

- Predstoji nam veliki posao. Banini ima veliki dug od 40 miliona evra prema bankama i oko 10 miliona prema dobavljačima. Planiramo da održimo isti asortiman “Baninija” i da pokrenemo proizvodnju u Kikindi. Verujem da ćemo uspeti u našim planovima jer je “Banini “ sinonim za proizvodnju kvalitetnih proizvoda - istakao je Knežević., koji je naglasio da odluka o kupovini Baninija nije bila laka jer je početna cena visoka.

Dragana Galić, stečajna upravnica kompanije “Banini” rekla je da će stečajni postupak biti završen kada ponuđač isplati kompletnu cenu.

- Stečajni postupak je završen u rekordnom roku od samo šest meseci. Napominjem da postoje fabrike u kojim stečajjni postupci idu I do desetak godina, zadovoljni smo kako je sve proteklo - istakla je Galić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Saša Tanackov iz Gradske uprave u Kikindi, napomenuo je da je postalo evidentno da Baninjevi proizvodi nestaju sa trgovačkih polica, ali da će se asortiman uskoro vratiti.

- Verujemo da će kompanija “Jaffa” postupiti odgovorno i da će se kompanija vratiti na tržište i svojim asortimanom zadovoljiti potrebe potrošača. Nama je u interesu da se radnici vrate na svoja radna mesta i da kompanija bude ponos grada kao što je i do sada bila - rekao je on.

Kada je reč o 500 radnika koji sa nestrpeljenjem isčekuju da se vrate na svoja radna mesta, direktor Knežević je istakao da “fabrika ništa ne znači bez radnika”. On je napomenuo da do sada nije bilo otpuštanja radnika iz grupe “Kapa star gropu” koja ima oko 2.000 radnika , a uskoro će joj se pridružiti i novih 500 Baninijevih radnika.

Javno nadmetanje za kupovinu Baninijeve imovine zakazano je za 21.april.

Prema Kneževićevim rečima “Jaffa” neće učestvovati u ovoj licitaciji.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moj narode

    21. mart 2017 | 17:30

    Cuj 40 i 10 miliona evra,pa nije to 4 miliona,alo pa od komercijaliste do direktora da se ispita od do,boze svasta.

  • storm

    21. mart 2017 | 19:09

    To znaci da nama obicnim radnicima u kappa star nece biti povecana plata za duzi visegodisnji period.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA