10 dece ostalo bez očeva: Neopisiva tuga u Bosni zbog masakra Sabahudina Habiba

Ubica je 48-godišnji Sabahudin Habib, koji je ranije izvršio nelegalnu seču šume

  • 18

Kod Donjeg Vakufa, u mjestu Sokolina danas je došlo do pucnjave, ubijena su dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK, a stradao je i radnik zadužen za izvlačenje šumske građe. Iz više izvora nam je potvrđeno da su smrtno stradali Ševko Draginović, Ferid Rahmanović i Omer Bašić, a njihove fotografije su se neposredno nakon incidenta pojavile na društvenim mrežama.

Jeziv zločin kod Donjeg Vakufa: Otkrili ga kako ilegalno seče šumu, pa krenuo da rešeta po očevicima

Kako saznaje Avaz.ba, Omer Bašić je iza sebe ostavio sedmoro dece, a Rahmanović je imao troje dece.

Ubica je 48-godišnji Sabahudin Habib. Počinilac je ranije izvršio nelegalnu seču šume. Do incidenta je, navodno, došlo jer nije hteo da dozvoli izvoz šumske građe otvorivši vatru na službenike, a onda se uputio u beg.

Habib se, nakon toga, na nagovor brata predao policiji. U međuvremenu je sproveden u PU Travnik, a kako Avaz.ba nezvanično saznaje, policija strahuje za njegovu sigurnost zbog moguće osvete.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    22. mart 2017 | 10:37

    Vehabije i mudzahedini su sirom Ozren-planine isjekli hektre i hektre sume koja je u vlasnistu Srba....sjekli su do gole sjece...nikada niko nije ni pokusao da ih zaustavi...mislim na federalnu policiju i vlast....

  • polat

    22. mart 2017 | 11:13

    Na balkanu a posebno u BIH i Srbiji,fali Duterte i Filipinski zakon,i za ciscenjem svakog ovakvog ubice i slicnih jos bi bili nagradjeni.Zalosno sto se ovo dogadja,toliko gladnih usta ce biti zbog ovog ako kazem hajvana uvredio bih zivotinje,to je deponija od covjeka!

  • ATIMUS

    22. mart 2017 | 13:45

    Bosna je djavolje leglo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA