• 1

Savet bake koja je rodila 11 dece: Ove stvari radite i bićete najbolja mama na svetu!

Mi se danas toliko trudimo da budemo savršene mame – želimo da budemo super mame, super dojilje, želimo da izgledamo savršeno

  • 1

Nakon što je rodila svoje prvo dete i podlegla modernim majčinskim stresovima poznata australijska blogerka Konstans Hol za savet je pitala svog tatu, odnosno mamu koja je podigla 11 dece i gotovo nikada nije izgledala kao da će ovog časa pregoreti.

10 ZASTRAŠUJUĆIH razloga da deci ograničite upotrebu telefona i kompjutera

Pitala ga je kako je to moguće, a on joj je mirne duše odgovorio da se nikada nije ni upola toliko nervirala kao što se nerviraju moderne mame.

- Ona nije morala da ide u banku, nije morala da svaki dan ide u prodavnicu, ona nije ni znala, niti je je htela da se nervira toliko oko svega oko čega se vi nervirate. Njoj i mnogim mamama pre, nikada nije bilo tako važno da njihova beba mora da dostigne svaki svoj razvojni korak u nekom zadatom vremenu.

- Ona je jednostavno podizala svoju decu, uživajući u njima i u njihovom društvu. I u sebi, u odmoru, onoliko koliko je uspevala dok su deca bila tu negde oko nje - dodatno je objasnio.

Nije li to zaista savršen savet i jedan bezbrižan put koji bi moderne mame definitivno trebalo da pronađu. U sebi, jer ga u današnjem društvu sigurno neće naći.

Poređenja radi, uz ovaj je savet Konstans na svom Fejsbuk profilu napisala kako to zapravo izgleda danas i zbog čega smo mi mame zapravo toliko zastranile.

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

- Mnogi od nas danas, hajde da stavimo ruku na srce, ne uživamo toliko u našoj deci i svi smo mi zapravo samo upola kao pre posvećene svojoj deci. I to ne zato što to ne želimo već zato što smo toliko pod pritiskom svega drugoga da baš zbog toga što svojoj deci želimo samo najbolje, najviše nekako ignorišemo njih, a i sebe same - priznala je Konstans, koja inače ima četvoro dece, a javnost je obožava zbog njenog ultra iskrenog stava prema roditeljstvu.

Mi se danas toliko trudimo da budemo savršene mame – želimo da budemo super mame, super dojilje, želimo da izgledamo savršeno – idemo u teretanu, trčimo u prodavnice, plaćamo račune, obavljamo poslove, kuvamo organsku hranu, živciramo se na najjače jer nemamo vremena ni za frizuru da nam neko sakrije te sede, i bukvalno se bojimo da opet klince nahranimo nekom brzom hranom – samo zato da nam ne SUDE!

I šta smo zapravo time dobile? Tom stalnom trkom da budemo najbolje što možemo? Dobile smo to da smo nervoznije nego ikad, a iako sve to radimo radi naše dece, ali i naših partnera (jer savršena mama mora biti i savršena žena, zar ne?), da na kraju dana više nemamo vremena da se bavimo bilo kim.

- Stalno smo tu negde, ali smo svugde nekako na pola, i onda se čudimo što nas i naša deca i naši partneri više ne doživljavaju kao pre. I oni nas slušaju samo na pola jer se već usred druge rečenice pomalo isključuju, zapravo nam vraćajući onako kako se i mi ponašamo prema svima.

- Sve zato što smo se toliko trudile da budemo super mame i super žene – umesto da se stvarno opustimo i počnemo konačno da živimo trenutku – za tu decu koju smo s toliko ljubavi doneli na svet - zaključila je Konstans.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Komentari

  • xxx

    U danasnje vreme i u nasem drustvu roditeljstvo nazalost nije uzivanje vec velika muka

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima