Pričali smo sa čovekom koji je pritisnuo dugme: Posle toga je pao F117A (VIDEO)

- Kada je došlo do eksplozije bojeve glave rakete, a ni mi sami nismo verovali - rekao je oficir zadužen za neposrednu kontrolu osmatranja i kontrole projektila

  • 8

Uoči obeležavanja 18 godina od bombardovanja Srbije, na Kalemegdanu je u eksterijeru Vojnog muzeja predstavljena lansirana rampa i raketa, deo borbenog kompleta raketnog sistema kojim je 27. marta oko 20.30 sati oboren američki nevidljivi avion - F117A!

ČOVEK KOJI JE UNIŠTIO NEVIDLJIVI F117A OTKRIVA ISTINU: Evo kako je ZAISTA oboren avion koji je BOMBARDOVAO Srbiju! (VIDEO)

Potpukovnik Zoltan Dani bio je komadant 3. diviziona 250. raketne brigade koji je izdao komandu za protivvazdušni napad, a oficir zadužen za neposrednu kontrolu osmatranja i kontrole projektila Senad Muminović stisnuo je dugme u akciji koja je trajala svega 23 sekunde.

- Po odobrenju komandanta sam izvršio lansiranje dve rakete automatski, s tim što je prva startovala, zahvaćena i vođena na cilj, a druga je ispaljena ali nije bila zahvaćena pratećim sistemima, te nije vođena na cilj. Avion je bio u manevru i raketa ga je sustigla.

- U brzini cilja je došlo do eksplozije bojeve glave rakete, a ni mi sami nismo verovali. Naši obaveštajni podaci koje smo izučavali i s kojima smo raspolagali, ukazivali su da ga je nemoguće otkriti, a kamoli doći u poziciju da se gađa - ispričao je on i dodao da je ushićenje zbog rušenja "nevidljivog" bilo ogromno.

Slavilo se, zaključuje on, a šta je još ispričao pogledajte u našem video prilogu:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PECKE

    24. mart 2017 | 10:39

    Ruka ti se pozlatila s kojom si pritisnuo dugme!

  • Isko

    24. mart 2017 | 10:55

    Po rečima njihovog pukovnika, to je kanta koja izgleda zastrašujuće, ali ne može da dostigne ni brzinu zvuka. Posle Srbije više ne lete.

  • Pera Kojot # 1

    24. mart 2017 | 15:00

    Svaka cast heroji!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA