Ispovest Varadinke koja je pronašla mrtvog oca: Glava mu je bila crna, na potiljku je imao ranu od sekire (FOTO)

Brižna ćerka sa svojim mužem Živoradom u selo je stigla jer joj se otac nije javljao na telefon

  • 0

- Kada smo ušli u sobu, prvo smo primetili da mu je preko glave prebačen jastuk. Sklonila sam ga, ono što sam videla bilo je stravično..... glava mu je bila crna, imao je vidljivu ranu na potiljku, odmah nam je bilo jasno da je ubijen. Na stolici je bila i krvava sekira koja je verovatno poslužila kao oruđe zločina - ovako ubistvo svoga oca Vukadina Božinovića (93) opisuje njegova ćerka Varadinka Sibinović koja ga je sinoć pronašla mrtvog u njegovoj kući u svrljiškom selu Meldželat.

Ovo je deka Vukadin (93) koji je iskasapljen sekirom u svojoj kući (FOTO)

Jezivo misteriozno ubistvo u svrljiškom selu Merdžolat: Starac (93) ubijen sekirom

Brižna ćerka sa svojim mužem Živoradom u selo je stigla jer joj se otac nije javljao na telefon.

- Ustanovili smo običaj da svakog ponedeljka dolazimo kod oca, a on je nas posećivao u Svrljigu četvrtkom. Te susrete nikada nije propuštao, dolazio bi traktorom do našeg stana. Sinoć smo ga pozvali telefonom da vidimo šta radi, ali se nije javljao što nam je odmah bilo sumnjivo, pa smo se uputili u Merdželet - priča Varadnika i dodaje:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Kako je kapija bila zatvorena, ponovo smo ga pozvali telefonom, ali odgovora i dalje nije bilo, pa smo ušli sa druge strane u dvorište. Muž je otvorio prozorski kapak i videli smo ga kako leži na krevetu. Primetili smo da su ulazna vrata otključana, a ključ je bio na pragu. Sobna vrata su bila poluotvorena, gurnuli smo ih i ušli u sobu gde mi je otac ležao mrtav.

Ističe da ne sumnja da je njen otac stradao zbog novca.

- Uviđaj je još u toku, nismo mogli da pregledamo kuću i da vidimo da li je očeva ušteđevina ukradena. U sobi smo videli štedne knjižice koje je lopov verovatno gledao, ali njegov novac nije bio u banci već kod kuće. Mislim da je imao ušteđevinu od oko 500.000 dinara iako je živeo od skromne penzije i onog što bi zaradio od stoke - kaže ožalošćena ćerka.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dodaje, da ne može da pretpostavi ko je mogao da Vukadina usmrti i to na tako svirep način.

- Ni sa kim nije bio u svađi, uvek je bio spreman da pomogne, znam da je pozajmljivao ljudima novac, ali to su bile male sume, hiljadu, dve dinara. Znao je mnogo ljudi, s vremena na vreme angažovao je neke da bi mu pomogli u poljskim radovima. Očigledno je da je neko saznao za taj novac i da ga je zbog toga ubio - zaključuje Varadinka.

Daljinac baner

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA