Profesor iz Valjeva dobio dve i po godine zatvora jer je primao mito! A uskoro će da se vrati i na predavanja

Stigla je kazna profesora

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu profesoru Visoke poslovne škole strukovnih studija (VIPOS) u Valjevu Branku Gledoviću i pravosnažno ga osudio na dve i po godine zatvora zbog primanja mita, objavljeno je danas na sajtu tog suda.

Nov način obračuna plata prosvetarima: Zarade će dobijati po učinku!

Ovom odlukom preinačena je presuda Višeg suda u Valjevu kojom je nakon povoljenog suđenja Gledović bio osuđen na tri i po godine zatvora.

Takođe, Gledoviću je izrečena i zabrana da se bavi pozivom profesora - predavača u bilo kojoj školi na teritoriji Srbije, u roku od tri godine, nakon odsluženja kazne zatvora.

Tadašnjem studentu VIPOS-a Milanu Filipoviću kazna je smanjena na godinu dana zatvora sa dve godine i četiri meseca, na godinu dana zatvora.

Aleksandar Milićević je osuđen na kaznu zatvora od 8 meseci.

Gledović je, kako se navodi u potvrđenoj presudi, osuđen jer je u više navrata tokom septembra 2008, 2010. i 2011. godine kao saradnik u nastavi VIPOS-a na predmetu "Kvantitativne metode“ posredno preko Filipovića i Milićevića primio novčanu korist.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Gledović je, kako se navodi, lažno prikazao činjenice profesoru Ljiljani Gledović na predmetu „Kvantitativne metode“, da je navodno izvršio prethodnu proveru znanja studenata kako bi im ona svojim potpisom u indeksu i zapisniku overila polaganje ispita.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivicnim sankcijama, pravilno je prvostepeni sud na strani sve trojice okrivljenih utvrdio sve olakšavajuce kao i otežavajuce okolnosti.

Imajući u vidu niz olakšavajućih okolnosti Apelacioni sud je zaključio da je opravdano ublažavanje kazne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA