≫ 

Ivan (21) je počeo iz garaže, a sada u njegove klupe svi žele da ulažu na stotine hiljada evra (VIDEO)

Javili su se ulagači od Izraela preko Saudijske Arabije do Japana

  • 4

Veliki uspeh za mladog inovatora Ivana Mrvoša iz Hrvatske. Više od 160 ulagača iz nekoliko zemalja ulaže upravo u njegov projekat. Počeo je iz garaže, a sada ulagači žele da ulože više od 400.000 evra u ovu mladu hrvatsku kompaniju.

Kompanija iz Dubaija gradi luksuzno odmaralište u Derventi: Izmislili izgradnju arapskog resorta da bi podigli cenu nekretnina?!

Pametne klupe iz Dalmacije postavljene su i u Zagrebu. 17 klupa nalazi se na 12 lokacija, piše hrvatski "Dnevnik".

Nove klupe sklapaju se u pogonu u Klisu. Nedavno su stigle jako dobre vesti. Pomoću Funderbeam kampanje prikupljeno je više od 410.000 evra koji će se uložiti u kompaniju.

- Ovo je zapravo novi način investiranja u Hrvatskoj koji do sada nije postojao i omogućuje i malim i velikim investitorima da kroz jednu platformu svi zajedno ulažu unutar jedne kompanije - kaže Ivan Mrvoš, inovator iz kompanije Include.

Jedna od ulagačica je i Ivana Šoljan. Projekt je kaže, mešavina crowdfundinga i berze.

Printskrin: dnevnik.hr Printskrin: dnevnik.hr

- Mi smo zajednički pripremili poslovne planove i malo ih prilagodili da budu jasniji investitorima. Investicije su od 100 do 200 hiljada evra. Ja sam lično uložila 30.000 evra - kaže Ivana Šoljan.

Javili su se ulagači od Izraela preko Saudijske Arabije do Japana.

- Ukupni cilj je 450.000 evra, a prikupljena sredstva planiramo da uložimo u razvoj, pojačaćemo razvojnu aktivnost i u poboljšanje proizvodnog procesa.

Planiraju i nova zapošljavanja.

- Planiramo nova zapošljavanja čim se realizuje investicija, verujemo da ćemo kroz peti mesec povećati broj zaposlenih sa trenutnih 15 na 20 do 25 - objašnjava Mrvoš.

Da je pred kompanijom svetla budućnost uvereni su i ulagači. Kampanja za investiranje u Mrvoševu kompaniju traje do 28. marta, a ako posao bude još više rastao, planiraju i novu investicijsku rundu.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA