≫ 

VUČIĆ PRED PREPUNOM ARENOM: Vaša snaga je moja snaga, Srbija je naš zavet (FOTO) (VIDEO)

U Kombank areni se održava velika konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića

  • 86

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore.U Kombank areni se održala velika konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića. Konvenciji predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića prisustvovao je veći broj ministara, kao i najviših funkcioneri SNS, SPS i drugih članica vladajuće koalicije. Prisutne su i brojne poznate ličnosti koje su podržale Vučićevu kandidaturu.

VUČIĆ: Zoranu Đinđiću "kapa dole"! Prvi je počeo da govori Srbima nešto što ne vole da čuju

Vučić: Sve sam spreman da žrtvujem za mir i stabilnost države

17.37 -  Obavezujem se svakom građaninu Srbije, čoveku, ženi, detetu da nikada svoju dužnost, dužnost koja nosi ime ove države i naroda, neću shvatiti olako, da neću nikada biti veći od nje, da zemlji nikada neću ništa da uzmem, da ću biti spreman sve da joj pružim i dam, poručio je danas predsednički kandidat Aleksandar Vučić na preduzbornom mitingu u Beogradu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Želim da budem predsednik svima, bez želje da delim ljude, namere da sudim, sa puno svesću o sopstvenoj pokornosti. Srbija je naša osnovna vrednost, vera i tačka oslonca - rekao je Vučić u prepunoj Kombank areni.

Dodao je da, ako nekome do danas nije bilo jasno zašto "trči ovu trku", sada može da dobije odgovor bez ikakve sumnje - da time postaje deo velike istorije i ogromne časti.

- Vaše ruke su moje ruke, vaši glasovi su moj glas, vaša snaga je moja snaga. Samo uz vas mogu da postojim, samo uz vas mogu da radim i služim, i pred svima ostalima i celim svetom mogu, moram i hoću da stojim uspravno, jer znam ko je iza mene, i znam šta je iza mene - poručio je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je dodao da vidi dobro srpski narod, da nema nikakvu sumnju u njegovu veličinu.

- Neće više biti pitanja bez odgovora i puteva bez cilja, lutanja...Srbija unazad više ne ide. Ide napred, ide brže, ide bolje, i ići će jače - naglasio je Vučić.

Podsetivši da je danas 24. mart, i da je to težak dan za Srbiju i njene građane, Vučić je rekao da se više nikada neće ponoviti takvo vreme, jer Srbija više neće biti sama i bespomoćna i suze neće više biti jedini odgovor.

- Nema više nesreća i poraza, naše vreme je došlo da pobedimo, ustanemo, radimo, da ne mrzimo, ali i da se ne plašimo - rekao je Vučić.

On je naveo da kad kaže Srbija ne misli na naciju ratnika, već radnika, vrednih i običnih ljudi, oslobođenih zla i mržnje, zemlju onih koji se bore za budućnost, grade fabrike i puteve, koji žele da osvoje svet vrlinama i radom, a ne oružjem, koji su spremni da oproste i idu napred.

- Srbija se ne plaši nikoga, Srbija je stala na noge, drži se čvrsto i jako i biće sve jača. Ne bežimo od naših interesa, ne krijemo ih, ne lažemo nikoga, ne stitimo se, držimo reč, znamo šta hoćemo i šta možemo da damo - rekao je Vučić.

On je, međutim, istakao da niko od Srbije ne treba da traži da prizna oteto, da ćuti kad vidi nepravdu, da pređe preko bilo kog pokušaja revidiranja istorije, kako bi Srbija ponovo bila centar nečijih pomahnitalih ambicija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kada kažem da više neće biti napada na Srbe, da se više nikad neće ponoviti Bljesak i Oluja, to i mislim. Kad kažem da nećemo priznati nezavisnost Kosova, to mislim ozbiljno, ali kažem i da smo spremni da raztgovaramo i sa Albancima i sa svima, jer su nam mir i stabilnost najvažniji - rekao je Vučić.

Kako je rekao, ono što ga je uplašilo je to što kandidati bivšeg režima pozivaju na nasilje, na razne scenarije, pucnjavu....ali je i poručio da normalna, pristojna Srbija želi mir, stabilnost, investicije.

- Nećemo vam dozvoliti da nam sruštite zemlju, da srušite ono što smo stvarali u prethodne tri godine, nećemo vam dati da nam otmete budućnost - poručio je.

Treba da znamo, kaže, da se samo radom može uspeti, a ne onako kako oni obećavaju da će nešto da padne sa neba.

- Ne dam da nas vrate u vreme pljačkaških privatizacija, da nam uzmu i crno ispod nokata samo da bi bili bogatiji. Nikad ni jedan dinar nisam uzeo od građana, i bio sam najponosniji predsednik vlade ali to ne bih uspeo da nisam imao ovakvog predsednika Republike i vas, divne, najbolje ljude Srbije - istakao je.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Građanima je obećao da će živeti bolje, da će imati veće plate i penzije, jer su ih zaslužili svojom trpeljivošću, strpljenjem, radom i energijom.

Za 48 sati srešće se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, gde će, kaže, zastupati interese Srbije i boriti se za što bolje odnose sa Rusijom.

- Građani znaju ko će da poturi svoja leđa i štiti svoju zemlju i da se bori kad izleda da je nemoguće da se za Srbiju izbori - rekao je Vučić.

Obećao je da će da se bori do poslednjeg daha protiv onih koji bi Srbiju da vrate u prošlost, onih koji će da sprovedu nasilje i "makedonski scenario", te da će svom snagom da očuva mir i stabilnost.

- To je moj zavet za Srbiju -  zaključio je Vučić.

17.31 - Kad nije lako, Vučić je najbolji, poručio je danas glumac Lazar Ristovski sa predizbornog mitinga Aleksandra Vučića u beogradskoj Areni.

- Svi smo ovde da dokažemo da postoji samo jedna Srbija, nema pet Srbija, nema građanske bez seljačke, intelektualne bez radničke, studentske Srbije bez majki i očeva, ima samo jedna Srbija, Srbija čiji će predsednik biti Vučić - rekao je Ristovski.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Kako mogu da verujem da će gospodin Janković vratiti osmeh Srbiji kada ga nikad nisam video da se smeje, kako će Jeremić da bude predsednik kad nije ni živeo u Srbiji? Čini mi se da bi nečije žene dobile više glasova nego neki kandidati. E zato je Vučić pravi izbor! - istakao je Ristovski.

- Srbija mora da se okrene radu, toleranciji i spremnosti da se prihvate različitosti u svakom smislu. Moramo se više voleti - istakao je Lazar Ristovski.

17.23 -  Potpredsednik ruske Dume i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije Petar Tolstoj poručio je na mitingu Aleksandra Vučića u Beogradu da je došao na njegov preditborni miting da prenese "bratsku ljubav čitavog naroda Rusije i predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina, lično".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

On je istakao je da je danas tužan datum u istoriji srpskog naroda.

- Rusija tada nijemogla da pomogne Srbiji, izvinite nam zbog toga. Danas se mnogo toga promenilo, a mi smo dobili veliku lekciju iz koje smo mnogo toga naučili. Dozvolite mi da vas uverim da će Rusija uvek biti uz Srbiju. Živela Srbija i naše prijateljstvo - istakao je Tolstoj.

17.11 -  Podsetivši da je danas godišnjica bombardovanja Srbije, u kojem je palo 22.000 tona bombi na građane, lider SPS-a Ivica Dačić je rekao da je to bio zločin i agresija protiv naroda i države.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Zato će njihovog milosrdnog anđela kad tad pobediti naš beli anđeo - rekao je Dačić i dodao da Srbija želi da pobeduje u miru.

- Ne želimo da naša deca ginu za Srbiju. Ako glasate za naše protinike, glasate za one koji će reći da je Srbija kriva što je bombardovana, glasate za one koji se javno zalažu da priznaju nezavisnost Kosova. Glasali biste za one koji su opljačkali Srbiju, zatvorili fabrike i otpustili ljude.

- Aleksandar Vučić je kandidat naroda, a ne neke političke stranke. Njega je narod izabrao jer najbolje vodi ovu državu. Ponosan sam na sve ono što smo uradili za Srbiju. Svi oni što su glasali za mene, neka glasaju za Vučića! - naglasio je Ivica Dačić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Da bi Srbija bila jaka, potrebna je stabilnost, kontinuitet i sigurnost i zato je Aleksandar Vučić naš zajednički predsednički kandidat - istakao je Dačić na predizbornom mitingu predsedničkog kandidata vladajuće koalicije.

17.04-  Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto obratio se prisutnima na srpskom jeziku: "Mi cenimo sve što ste u poslednje vreme učinili za našu zemlju. Nikada nećemo dozvoliti da vas neko proziva u vezi prava manjina. Obećavam vam da nećemo dozvoliti da neko od članica Evropske Unije blokira vaš put ka istoj."

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

16.53 - Gerhard Šreder obratio se prisutnima: "Aleksandar je bez sumnje budućnost Srbije. On zna ono šta mora da se uradi i zaslužuje poverenje birača. Samo mogu da vas podstaknem da nastavite dalje putem reforme jer će se to zemlji isplatiti. Čvrsto sam uveren da će Srbija prevazići izazove sopstvenom snagom. Svima je jasno je Srbiji potrebna Evropska Unija."

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

16.50 - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas predsedničkom kandidatu Aleksandaru Vučiću da će mu i dalje biti podrška te da, ako mu bude potreban za Srbiju, zna gde može da ga nađe.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Prošli smo opoziciju, rat, vlada i evo predsedničko mesto. Želim ti da pobediš a pobedićeš. Oni koji daju glas tvojim protivkandidatima rizikuju da ovu državu daju u pogrešne ruke. Aleksandre, ja sam tu da ti budem podrška i oslonac i znam da ćeš pobediti naovim predsedničkim izborima. A evo sada neka mi tvoji proticnicu kažu u oči da sam izdajnik, plaćenik, kriminalac i da sam izdao tebe -istakao je Tomislav Nikolić.

- Moja porodica i ja smo toliko napadani, da sam razmišljao da sve ostavim i pre isteka mandata, ali me sprečilo to što su me izabrali građani, da budem predsednik naroda, i onih koji me vole i onih koji bi želeli na mom mestu da vide nekoga drugog - rekao je Nikolić.

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore.U Kombank areni se održava velika konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/STR Foto: Tanjug/STR

Konvenciji predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića prisustvuje veći broj ministara, kao i najviših funkcioneri SNS, SPS i drugih članica vladajuće koalicije. Prisutne su i brojne poznate ličnosti koje su podržale Vučićevu kandidaturu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

U prepunoj Areni okupilo se više hiljada građana, simpatizera i članova SNS. Prisutni nose stranačke zastave i obeležja.

Pogledajte video:

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prle

    25. mart 2017 | 10:27

    Imacemo jednopartijski sistem. Sistematicno i polako SNS preuzima sve pore vlasti. Dok Srbija postaje jeftina radna snaga. Sve fabrike koje su stranci otvorili su dali plate ispod 300€. Koliko je i potrosacka korpa.

  • Sasa

    24. mart 2017 | 17:21

    Mi imamo snage, mi imamo volje, mi idemo napred, brže, jače, bolje!

  • Nikodina

    24. mart 2017 | 17:21

    Vucic je podrsku radom zasluzio on i ne mora da vodi kampanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA