≫ 

Svečanost u "Palati Srbija": Sve je u bojama policije (FOTO)

Nova nada MUP-a od danas su 404 akademaca, među kojima je 111 devojaka

  • 2

U "Palati Srbija" na Novom Beogradu danas je održana svečanost povodom prijema novih policijskih službenika u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP). Nova nada MUP-a su od danas 404 policajaca, među kojima je 111 devojaka. 

Stefanović oštro demantuje navode sindikata: Ne mešamo se u slobodnu volju pripadnika policije

Promovisano je 358 mladih policijaca, koji su završili 12 i 13 klasu Centra za osnovnu policijsku obuku i 36 akademaca Kriminalističke akademije.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, direktor policije Vladimir Rebić, ministri Zoran Đorđević i Aleksandar Vulin, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Siniša Mali...

Svečanost je počela intoniranjem "Marša na Drinu", a nakon što su na nju stigli premijer Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, hor "Žikica Jovanović Španac" otpevao je i humnu "Bože pravde".

ALEKSANDAR VUCIC I NEBOJSA STEFANOVIC

Obraćajući se prisutnima premijer Aleksandar Vučić poručio je da nema jake u stabilne Srbije bez bezbedne Srbije.

- Nema novih investicija, većih plata i penzija, ni boljeg životnog standarda ako zemlja ne može da garantuje punu sigurnost njenim građanima i potencijalnim investitorima-  ukazao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Rekao je da je ponosan na Srbiju, koja je u prethodne tri godine jasno pokazala da može da garantuje i stabilnost i sigurnost ne samo naše zemlje, već i regiona. Ukazao je da nije lako biti policajac, jer su oni glavna meta i onima koji su kriminalci, kao i onima koji sa njima sarađuju, a tobože se bore protiv kriminala.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Istakao je da su zajedništvo i jedinstvo jedini ključ uspeha i pozvao iskusnije policajce da podele svoje iskustvo i znanje sa mladim kolegama.

ALEKSANDAR VUCIC I NEBOJSA STEFANOVIC

- Video sam desetine mladih devojaka i momaka koji danas ulaze u službu i dobro razumeo da oni jesu budućnost srpske policije i države. Video sam i dobro razumeo da je država uložila u njihovo znanje -rekao je predsednik vlade i pozvao mlade pripadnike MUP da znanje vrate u ono što je najvrednije:

- A, to je naša država.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Starijim kolegama je rekao da budu nesebični u davanju saveta, da uče decu koja iz škole izlaze da budu dobri i pošteni policajci.

Zbog ove svečanosti saobraćaj na Novom Beogradu od 10 sati je obustavljen i tako će biti sve do 13 časova. Saobraćaj je obustavljen u Bulevaru Mihajla Pupina, u delu Antifašističke borbe do Španskih boraca.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na platou ispred "Palate Srbija" viđena je pokazna vežba jedinica za obezbeđenje ličnosti.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buba

    26. mart 2017 | 08:49

    Devojaka 111, pa cure drage zalutale .Nije vama mesto tu vi da decu rađate

  • Miki

    26. mart 2017 | 20:51

    Hvala za uniforme i cipele kako ih nije sramota neka obezbedjenja imaju bolju uniformu policija je srozana svi nam se smeju na vanrednim obezbedjenjima idemo ko paravojne formacije nosi ko sta ima da li mislite da je to policija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA