SKANDAL U VRANJU: Vaspitačica ujela dete!

Vaspitačica vranjskog vrtića "Naše dete" ujela je trogodišnju devojčicu da bi joj pokazala "kako boli kad se deca ujedaju". Majka devojčice tvrdi da je detetu pozlilo od šoka

  • 21

Vaspitačica vranjskog vrtića "Naše dete" Svetlana Vukoslavović ujela je devojčicu J. S. (3) kako bi joj pokazala "kako boli kad se deca ujedaju". U predškolskoj ustanovi u ovom gradu demantuju priču, a majka Olivera Salić kaže za "Novosti" da je još pod stresom i da je dete ispisala iz vrtića.

Olivera kaže da joj je u ovom trenutku jedino bitno da je njeno dete dobro.

- Moje dete se već duži period žalilo na nju. Kada sam videla ujed, bila sam zgranuta. Pitala sam dete šta se desilo i ona mi je rekla da ju je teta Ceca (tako zove vaspitačicu) ujela i udarila. Ne mogu da opišem kako sam se osećala u tom trenutku - ispričala je zgranuta majka za dnevni list "Večernje novosti".

Ona je sutradan odvela dete u vrtić i odlučila da porazgovara sa vaspitačicom, koja na njeno iznenađenje nije negirala da je ujela devojčicu. Navodno je rekla "da je htela detetu da pokaže kako boli ujed", a onda je rekla da je to uradila iz "milošte", jer je dete bilo agresivno i maltretiralo drugu decu.

- Posle tog razgovora ostavila sam u vrtiću potpuno zdravu ćerku, a onda su me pozvali i rekli mi da ona povraća. Odveli smo je u bolnicu. Lekar u Nišu nam je rekao da je dete u šoku. Ne mogu a da ne mislim šta se desilo toga dana, nakon moje pritužbe, jer sam zdravo dete odvela u vrtić - priča vidno uznemirena Olivera.

UPRAVA VRTIĆA: DETE JE DOŠLO BOLESNO

Pedijatar dr Vojislava Stojiljković rekla je za ovaj dnevni list da je J. S. sklona alergijama.

- Dete je bilo sklono alergijama, ali sam samo nekoliko dana pre ovog događaja, o kojem sam i ja obaveštena, izdala  potvrdu da je dete zdravo i da može da ide u vrtić. Devojčica je vrlo simpatična i nije pokazivala nikakve znake agresije - kaže dr Stojiljković.

Zamenik direktora ove predškolske ustanove, vaspitač Gordana Stančev, ne želi da komentariše incident sa ujedom, ali kaže da niko u vrtiću nije kriv što se dete razbolelo.

- Dete je tog dana došlo sa aronijom u ustima. To je majka kupila u nekoj prodavnici zdrave hrane kako bi detetu ublažila alergiju. Devojčica je počela da povraća i mi smo nakon desetak minuta obavestili majku. Nema nikakve krivice vaspitača - kaže Gordana Stančev.

(M. S. / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • max

    30. jun 2012 | 12:16

    Da moju decu neko ujede ubio bi boga u tom vaspitaču po cenu robije.Vi koji to opravdavate ste umobolni.Razmislite da vaspitačica ima hepatitis ili sidu budale jedne.

  • vlada

    30. jun 2012 | 02:54

    Ako ju je ujelo... Ako je mala maltretirala drugu decu ako je ujela i udarila.Sve su nesto drugi krivo zbog njihovog ne vaspitanja

  • Jana

    30. jun 2012 | 11:33

    Vi sto pisete da je trebala vaspitacica da ujede dete, brzo kod nekog psihologa ili psihijatra. Ko zna kakve muke vas muce kada mozete to da podrzavate. Sta bi bilo da je vase dete ujela ako uopste imate decu? Apsulutno ne podrzavam takve metode vaspitavanja pogotovo od strane vaspitacice u vrticu! Da radi u mom vrticu momentalno bi dobila otkaz. Sirota devojcica :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA