SVIREPO: Starce pekli peglom, pa pljačkali!

Šabačka četvoročlana banda uhapšena je zbog sumnje da su u Šapcu i okolnim selima upadali u kuće u kojima stariji ljudi žive sami i brutalno ih mučili, pa krali novac i dragocenosti

  • 0

Milan Božić (52) zvani Pekar, Dragan Đukić (44) iz Suvog Sela kod Vladimiraca, Dragiša Danilović (33) iz Krnića i Vojislav Ilić (28) iz Jalovika uhapšeni su zbog sumnje da su u proteklih godinu dana u Šapcu i okolnim selima upadali u kuće starijih građana, tukli ih, mučili, čak i pekli peglom, i nakon toga pljačkali!

Sumnja se da je vođa bande Milan Božić, a da su ostali članovi upadali u kuće i mučili starije ljude. Dnevni list "Blic" prenosi da su se oni prethodno raspitivali o tome ko tačno u selu živi sam, šta ima od imovine i da li ga neko često posećuje.

- Osumnjičeni su upali noću u šest usamljenih domaćinstava, i to u selima Krnić, Beljin, Skupljen i Zvezd. Ukoliko bi pas čuvao kuću, oni su ga uspavljivali da bi ostvarili svoj plan. Žrtvama, koje su starosti od 57 do 84 godine, pretili su oružjem i fizički ih mučili. Tukli su ih čime god su stigli, vezivali im ruke i noge, pekli vrelom peglom, sve samo da bi im ovi rekli gde drže novac i dragocenosti. Posle te torture, domaćine su ostavljali teško povređene, a oni su krali novac i druge dragocenosti - kaže sagovornik ovog dnevnog lista, blizak istrazi.

Jedan čovek koga su mučili dva dana je teško povređen ležao u kući i pomoć mu je ukazana tek kada su ga našle komšije. Jedva je preživeo i već tri meseca se leči u bolnici.

Božić je osuđivan 13 puta zbog krađa, falsifikovanja i drugih krivičnih dela, i to na više od 20 godina zatvora. Đukić je osuđivan zbog nasilničkog ponašanja, napada na policajce, dok je Danilović kao maloletnik bio optužen da je nožem na smrt izbo jednu ženu. Policija je kod osumnjičenih našla deo stvari, za koje se sumnja da su vlasništvo žrtava.

(M. S. / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA