MOTORI, MOTORI: Bajkeri stigli na Kosovo!

Nekoliko hiljada motociklista stiglo je oko 19 sati u "Bajk rok misiju 2012" iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici, gde će u znak podrške biti organizovan humanitarni rok koncert

  • 2

Humanitarni karavan od nekoliko hiljada motorciklista u "Bajk rok misiji 2012" stigao je oko 19 sati u severni deo Kosovske Mitrovice, gde će večeras biti održan veliki huimanitarni rok kponcert.

Građani su izašli i pozdravljali kolonu motorciklista dugu par kilometora, koja je na sever Kosova ušla preko administrativnog prelaza Jarinje.

Osim bajkera iz svih krajeva Srbije, sa njima su u Kosovsku Mitrovicu stigli i njihove kolege iz Crne Gore i Republike Srpske. Motorciklisti sa svojim jakim mašinama, uz zvuke sirena i zaglušujuće turiranje motora, pozdravljali su građane sa podignuta tri prsta.

Organizator karavana, predsednik kluba "Harli Dejvidson Srbija" Milić Radević rekao je na beogradskoj pumpi "Zmaj dva NIS petrol" da je u podne iz Beograda ka Kosovu krenulo nekoliko stotina motociklista iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, i da je cilj i ove, šeste "Bajk rok misije" da muzikom i pozitivnom energijom obraduje sve u pokrajini.

- Administrativnu liniju smo glatko prošli, mi imamo svoj kredit ovde, nismo napravili ni najmanji incident. Bajk- rok misija ima humanitarni karakter, ovde smo da bi pomogli a ne odmogli - poručio je Radević.

Kako je izgedao put bajkera ka Kosovu, pogledajte u našoj galeriji.

Karavanu, koji krenuo iz Beograda, dodao je Radević, pridružili su se i grupe motociklista iz Niša, Čačka i Kragujevca, među kojima su i bajkeri iz Crne Gore, Makedonije i Hercegovine.

- Na Kosovo idemo sa gitarama na leđima, borićemo se do poslednje kapi benzina. Idemo da pevamo, sviramo i obradujemo naš narod - kazao je on.

Novinarima se obratio i glavni učesnik koncerta Nenad Milosavljević, koji će sa grupom "Galija" nastupiti večeras, izrazivši zadovljstvo što se priključio tom humanitarnom projektu.

Osim "Galije", prema rečima Radevića, koncert će održati i nekoliko mladih bendova sa željom da žitelji Kosova čuju i njihove gitare.

Jedan od učesnika ranijih misija Žika Jelić iz "Yu grupe" rekao je da je posebno zadovoljstvo učestovati u "Bajk rok misiji", jer tako učesnici pokazuju srpskom narodu da su uz njih.

- To je posebno slavlje za naš narod. Veliki broj bajkera dolaskom na Kosovo pokazuje da je nemoguće da se ostvari to što mnogi na sve načine žele da otmu i otcepe naše Kosovo -  kazao je Jelić.

Prema rečima Radevića, prelazak administrativne linije kod Rudnice je ugovoren i ne očekuju se nikakvi problemi, jer su motociklisti dokazali da na Kosovo ne dolaze da prave probleme već da pomognu srpskom narodu.

On je podsetio da su bajkeri i ranijih godina u kosovsko-mitrovačkom zdravstvenom centru davali krvi, i najavio da će ove godine poslati lekove u srpske enklave.

NIS već  treću godinu zaredom podržava karavan i sa tim ciljem je, prema rečima predstavnice NIS Nadežde Korobejnikove, kompanija za sve učesnike obezbedila besplatno gorivo na dve pumpe "NIS petrola", u Beogradu i Kragujevcu, na putu ka Kosovskoj Mitrovici.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA