SAMOUBISTVO U SUDNICI: Milioner progutao tabletu kad je prograšen krivim za paljenje svoje kuće (VIDEO)

Milioner i broker sa Vol Strita Majkl Marin, pošto je ostao bez sredstava za otplatu rate za kuću, rešio je da je zapali. Nakon sudske presude da je kriv, ubio se u sudnici

  • 0

Bivši milioner i broker sa Vol Strita Majkl Marin (53) ubio se u sudnici kada je čuo da je proglašen krivim za paljenje svoje kuće vredne 3,5 miliona dolara. Za krivično delo koje je počinio mogao je očekivati kaznu i do 16 godina zatvora.

Marin je zapalio svoju vilu u maju 2009. godine, nakon što je ostao bez novca za otplaćivanje kredita. Sud u Feniksu (Arizona) slučaj je tretirao kao paljenje tuđe imovine, jer je zbog neplaćanja rata kuća pripadala banci.

Kamere u sudnici snimile su da je Majkl, kada je čuo da je proglašen krivim, stavio glavu među dlanove, a  zatim je stavio nešto u usta i napio se vode iz boce. Samo 15 sekundi kasnije mu je pozlilo.

Okrenuo se na stolici, a telo mu se treslo. Ubrzo je prevezen u bolnicu, gde su lekari konstatovali smrt. Još nije poznato kakav je otrov popio, što će pokazati nalazi obdukcije.

Majkl Marin pripadao je eliti, diplomirao je na Jejlu, bio je broker na Vol Stritu i direktor u Japanu, kolekcionar umetničkih dela, strastveni ronilac i pilot. Kuću sa četiri garaže je zapalio i potom pobegao iz vatre obučen u ronilačko odelo.

Oženjen i otac četvoro dece, sa dvoje unuka, vlasnik Pikasovih grafika, čovek koji je proputovao čitav svet, nakon izbijanja finansijske krize više nije bio u stanju da otplaćuje kuću, jer mu se čitavo bogatstvo svelo na 100.000 dolara. Kuću je zapalio nakon što nije uspeo da je proda na aukciji.

(Telegraf.rs / Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA