Gde su 28 godina kasnije, glumci iz legendarne serije Metla bez drške? (FOTO)

Glavni junaci i pored vrlo upečatljivih uloga danas se ne bave filmskom umetnošću

  • 4

Malo ko rođen 70-ih i početkom 80-ih godina nije pratio život i avanture Duška, Zlatka, Dragane, Vladimira i njihovih prijatelja u seriji "Metla bez drške". Mnogi su od tamošnjih glumaca naučili o poštenju, prijateljstvu, ljubavi prema životinjama, ali i čuvenim šnenoklama. Serija koja je obeležila odrastanje nekadašnjih klinaca prvi put je emitovana pre 28 godina, ali njeni glavni junaci i pored vrlo upečatljivih uloga, danas se ne bave filmskom umetnošću.

Uz njih smo mi odrastali, a evo uz koga odrastaju naša deca! (FOTO) (VIDEO)

VRAĆA NAM SE "KOCKA, KOCKA, KOCKICA": Da li i vas raduje ova vest koliko i nas? (VIDEO)

Printskrin: youtube/rts, Foto: orcca.on.ca   Printskrin: youtube/rts, Foto: orcca.on.ca

Marko Panić koji igra nestašnog Duška nakon završetka serije prestao je da se bavi glumom. Danas radi nešto sasvim drugo i u tome je veoma uspešan. Osim što je, prema mišljenju mnogih, prezgodan, on je projekt menadžer u Majkrosoftu i "opasno" zarađuje. Radio je u Engleskoj, Beogradu i SAD-u, a kolege iz inostranstva su jednom prilikom saznale da je igrao u seriji i poželele da pogledaju neku epizodu, ali ništa nisu razumele.

Printskrin: youtube/rts, Foto: Facebook/Vladimir Marković LoOney Printskrin: youtube/rts, Foto: Facebook/Vladimir Marković LoOney

Mali Zlatko, odnosno Vladimir Marković danas ima 37 godina i režira spotove. Gluma je bila njegova usputna stanica proistekla iz učešća u horu Kolibri. Danas izgleda potpuno drugačije. Bio je angažovan na projektu "Pinkove zvezde", a radio je i na emisijama "X Factor" i "Ja imam talenat".

- Kao i svako dete-glumac, nisam bio svestan šta radim i zašto, osim činjenice da je ideja o glumi u seriji jako zabavna. A pošto sam već bio ispred kamera većinu svog života, bio sam nesvesno profesionalan pa mi šest radnih sati nije palo previše teško. Glumom se nisam ozbiljnije bavio od završetka Metle, najpre zato što me ne zanima i zato što se nisam za to školovao. Ponekad se pojavim u nekoj sitnoj ulozi u reklamama, serijama i filmovima koje režiraju moje kolege sa studija, čisto radi obostrane zabave - kaže Vladimir Marković Looney.

Printskrin: youtube/metla bez drška, Twitter/evamezei Printskrin: youtube/metla bez drška, Twitter/evamezei

Zlatkovu sestru i primerno dete koje pohađa časove violine i stranih jezika - Sofiju igrala je Eva Mezei. Eva Mezei se kao i Marković pojavljivala u kratkim filmovima svojih kolega sa FDU ("Slobodan pad", "Vuk" 2004. godine) pošto je završila snimanje i dizajn zvuka. Bila je prvi ženski vokal grupe Sevdah Baby i živi i radi u Melburnu.

Osim porodice Lepšanović, serija prati i doživljaje mladića Vladimira i devojke Dragane, koji su na početku serije u ulozi voditelja, da bi se kasnije sopstvenim likovima uključili u radnju serije.

Printskrin: Youtube/rts//Nikola Cuturilo Printskrin: Youtube/rts//Nikola Cuturilo

Draganu igra Gala Videnović, koja je već 20 godina udata za reditelja "Metle bez drške" Vladimira Aleksića. Ona je imala niz zapaženih uloga i pre serije, poput onih u: "Žikinoj dinastiji" i "Bal na vodi". Od tada je imalo još nekolicinu uloga, a  jednu od najlepših žena srpskog glumišta najskorije smo mogli videti u ulozi profesorke engleskog u seriji "Andreja i Anđelka".

Printskrin: Youtube/RTS, Marko Todorović Printskrin: Youtube/RTS, Marko Todorović

Nakon što je izazvao veliku pažnju javnosti, naročito ženskog dela, kada ga je neko uslikao do pojasa obnaženog i pokislog na beogradskim ulicama, Slobodan Beštić ne izgleda da je mnogo ostario u odnosu na mladića Vladimira koga je glumio pre skoro tri decenije. Beštić je od tada angažovan ponajviše u pozorištu, do 2001. u Jugoslovenskom dramskom, a posle toga u Narodnom pozorištu gde je prvak drame.

Printskrin/Youtube/RTRS plus Printskrin/Youtube/RTRS plus

Zanimljivo je i da je jedan od najvernijih gostiju u prvoj sezoni bio nekadašnji profesor Filološkog fakulteta u Beogradu i osnivač i dugogodišnji potpredsednik Demokratske stranke Srbije Vladeta Janković.

U seriji je učestvovala velika glumačka ekipa u kojoj su između ostalih bili: Milan Gutović, Neda Arnerić, Milena Dravić, Vesna Trivalić, Voja Brajović, Vera Čukić, Anica Dobra, Branimir Brstina i pokojni Petar Kralj, Dragan Nikolić i Rahela Ferari.

Povodom rođendana serije, pozvali smo glumca Milana Gutovića i pitali ga šta misli kako bi današnje generacije reagovale na prikazivanje serije od pre skoro tri decenije.

- U nedostatku bilo kakvog dečjeg programa danas, deca bi se vrlo obradovala, a mislim da bi se "Metlom bez drške" oduševila.

"Njegov sin Zlatko" u seriji, odnosno Marković smatra da se u odnosu na početak 90-ih godina kada je serija snimana, nije promenilo ništa osim osim što deca danas poseduju kompjutere koji su znatno moćniji od onih kakve je imala njegova generacija.

- Deca i dalje odlično reaguju na seriju koja se perpetualno reprizira kao i ostale popularne serije na RTS-u. Takođe, imaju mogućnost da pogledaju skoro sve epizode Metle na RTS-ovom kanalu na Jutjubu - zaključuje Marković.

Daljinac baner

(S.Vasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    31. mart 2017 | 14:26

    Ja sam obožavao ovu seriju!

  • MOMO

    31. mart 2017 | 14:46

    Legendarne serije su: Malo misto,U registraturi,Otpisani,Kamijondžije,Selaš u malom ritu,pa i Bolji život,ali ova serije nije legendarna nikako-veruj mi!

  • Mama

    2. april 2017 | 19:44

    Serija je vrh, sad je puštam mojoj deci, a ja pevam špicuuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA