≫ 

PLJAČKA VEKA: Iz dobro obezbeđenog nemačkog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kg, vredan više miliona evra!

Tik uz Muzejsko ostrvo prolazi železnička pruga pored koje su pronađene merdevine za koje se pretpostavlja da su poslužile provalnicima pri ulasku u muzej

  • 4

Provalnici su iz trezora jednog berlinskog muzeja ukrali zlatnik težak 100 kilograma i prečnika oko pola metra, a koji vredi oko 3,8 miliona evra.

Filmska pljačka na 11. spratu zgrade: Naoružani lopov se popeo na Eurotauer pa izneo nakit i 150.000 evra, Hrvati ga traže (VIDEO)

- U noći na ponedeljak iz skladišta Bode muzeja na berlinskom Muzejskom ostrvu ukraden je kanadski zlatnik sa likom britanske kraljice Elizabete Druge. Za provalnicima se još traga - navodi se u saopštenju policije, koje prenosi Hina.

Zlatnik naziva "Big Maple Leaf" (Veliki list javora) najveći je zlatnik na svetu, posle australijskog zlatnika "Gold Kangoroo" koji teži jednu tonu.

Bode muzej pripada sklopu svetski poznatih muzeja na tzv. Muzejskom ostrvu u centru Berlina i, osim antičkih skulptura poseduje i veliku zbirku kovanica među koje je spadao i "Big Maple Leaf".

Tik uz Muzejsko ostrvo prolazi železnička pruga pored koje su pronađene merdevine za koje se pretpostavlja da su poslužile provalnicima pri ulasku u muzej.

Istragu je preuzela specijalna jedinica berlinske policije zadužena za rešavanja pljački umetničkih dela.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA