Uskoro donošenje konačne odluke o GMO u Srbiji

U narednih 10 dana biće formiran Svet za bezbdnost hrane

  • 12

Večita dilema o genetski modifikovanoj hrani (GMO) čini se da bi uskoro mogla da bude rešena u Srbiji.

dolazak proleća doneo je i objavu da će u narednih nekoliko dana biti formiran Savet za bezbednost hrane i da će odluka o prometu genetski modifikovanih organizama u Srbiji biti poslednja reč struke.

>>> BAJER KUPIO MONSANTO imperiju za neverovatnih 66 milijardi dolara!

Jedan od poslova će biti analiza na naučnoj osnovi, gde će eksperti medicine, ishrane, farmacije, da daju odgovor o GMO, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

- Bilo kakva politička odluka, pre stručne, bila bi preuranjena.

- Činjenica je da, ako Srbija želi u Svetsku trgovinsku organizaciju mora neke stvari da ispuni, a kranja odluka je na Srbiji, na nama - pojasnio je Nedimović.

Pročitajte i priču o onim velikim, zelenim, kockastim lubenicama, kojih ima sve više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    28. mart 2017 | 13:04

    Ja ne razumem ovu drzavu i ljude imamo zdravu sredinu...ja zivim na selu i imam voce i hrane a imam i uslove da proizvedem bilo sta zdravo...ali ova drzava namerno kida seljake ponizava i zeli da sela propadnu....kada ce kraj tome....uvozimo sve sto mozemo da prouzvedemo....neverovatno....

  • Ocajnono pero

    28. mart 2017 | 13:51

    Svetska trgovinska organizacija= farmaceutska mafija=vladari iz senke= unistavanje ljudi. Sta mi to dobijamo ukoliko se uclanimo STO? Nista sem GMO. Rusi su pristupili STO, ali su im uveli sankcije protivno pravilima STO. Glavni distributer GMO semena je Monsanto koji je kupio BASF iz Nemacke. BASF je javno priznao da je za vreme rata koristio zarobljenike iz koclogora ds rade za njoh besplatno, a verovatno i za eksperimente. Ppsledica ishranom GMO hranom bile su lude krave, pa su ih sve unistili ili barem tako tvrde. Sta mislite zasto je sve vise obolelih od raka? Zaszo sve vise zena ide na vestacku oplodnju? Moramo se odbraniti od tog zla, kao i od vakcina koje u sebi sadrze zivu koja izaziva autizam. Mislite na svoje potomstvo.

  • Suzana

    28. mart 2017 | 14:42

    EU traži od nas da izvedemo GMO, od kog će se narod razboleti (onaj deo koji već nije od NATO bombardovanja), a potom će nas učiti kako trebamo ipak da klijent organsku hranu koja je ništa drugo nego domaća zdrava i ukusna hrana. Izmišljaju toplu vodu radi basnoslovnih zarada prehrambenih i farmaceutskih lanaca a zarade na ovom narodu. Svako ko može neka kupuje ili uzgaja za sebe domaću hranu da zna šta jede on i njegova porodica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA