≫ 

PONOVO BARIKADE NA KOSOVU: Radikalni Albanci kamenovali autobuse sa Srbima! (FOTO)

Srbi organizovali mirni protest kako bi iskazali revolt zbog zabrane kretanja ka Leposaviću

  • 83

Članovi Pokreta "Samoopredeljenje" postavili su barikade u mestu Labljane, na pola puta između Prištine i Gnjilana, sa namerom da zaustave konvoj od 27 autobusa u kome se nalazilo oko 1.500 Srba koji su krenuli ka Leposaviću kako bi iskazali revolt zbog nedolaska Aleksandra Vučića u taj grad i Kosovo.

Hodžaj: Vučiću dozvoljena poseta Kosovu

Stanovnici Kosovske Kamenice, Gnjilana, Novog Brda i Kosovske Vitine, usput su kamenovani i zaustavljeni autobusima, teretnim vozilima i traktorima, a na kraju i vraćeni od strane kosovske policije u srpsko selo Gornje Kusce.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Krenuki smo u osam sati sa ciljem da u Leposavić stignemo do 13 sati. Međutim, policija nas je vratila, a članovi "Samoopredeljenja" su nas zaustavili barikadama i kamenicama. Zato smo organizovali mirni protest kako bismo iskazali revolt zbog zabrane kretanja - rekao je za Telegraf Predrag Đorđević iz Kosovske Kamenice.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović rekao je da je konvoj zaustavljen pošto su radikalni Albanci blokirali put - rekao je on Srni i dodao da ih je policija posavetovala da izaberu alternativni pravac Gnjilane-Uroševac-Priština-Leposavić.

U kosovskoj policiji u Gračanici Srni je rečeno da imaju informacije da će pristalice "Samoopredeljenja" postaviti barikade i na putnom pravcu Priština-Kosovska Mitrovica na izlazu iz Prištine i u Vučitrnu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Iz policije savetuju organizatorima da odustanu od organizovanog odlaska, da se propušta po nekoliko autobusa, jer policija nije u mogućnosti da obezbedi dovoljan broj patrola.

Predizborni miting SNS-a, kako je ranije najavljeno, planiran je za 13.00 časova u Leposaviću, gde bi pristalicama trebalo da se obrate direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednici stranke Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Baner, izbori 2017

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA