Čanak: Pozvaću stranke na promenu Ustava

Deset godina ovaj Ustav koči i sapliće Srbiju da se suoči sa sobom, reši probleme i ubrza put ka Evropskoj uniji, naveo je Čanak

  • 5

Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak saopštio je da se zalaže za promenu Ustavu, koji je, kako navodi, donet bez javne rasprave i guši autonomiju Vojvodine i sve druge krajeve Srbije, jer centralizuje zemlju. Deset godina ovaj Ustav koči i sapliće Srbiju da se suoči sa sobom, reši probleme i ubrza put ka Evropskoj uniji, naveo je Čanak u saopštenju dostavljenom medijima.

Čanak: Vučić ne može da računa na naš glas

Čanak: Osobe sa invaliditetom moraju dobiti bolju šansu

Čanak kaže da 10 godina ovaj ustav "hrani mitomaniju iz političke kuhinje Koštunice i Miloševića o Srbiji čije je srce Kosovo, desna ruka Republika Srpska, a drugo oko u glavi Crna Gora".

- Pored LDP i LSV koje su zajedno protestovale ispred Narodne skupštine protiv donošenja ovakvog Ustava, a zatim i vodile antireferendumsku kampanju, u poslednje vreme sve je više stranaka koje se zalažu za njegovu promenu iz najrazličitijih razloga - navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Zato će, poručio je Čanak, pozvati i sve da se u parlamentu ujedine u zahtevu da Ustav bude promenjen.

- Danas, kao i u proteklih deset godina, mogu da kažem isto: Ustav je loš, donet je bez javne rasprave, guši autonomiju Vojvodine i guši sve druge krajeve Srbije jer centralizuje zemlju. Ovaj Ustav spominje samo jedan jezik i pismo, a u Vojvodini su, recimo, u službenoj upotrebi šest jezika - naveo je Čanak.

Napominje da je aktuelni Ustav u suprotnosti sa pravom EU i blokira evropske integracije jer ne poštuje primat međunarodnog prava i nema neposredne primene međunarodnog prava od domaćih sudova.

- I krajnje je vreme da se menja - naveo je Čanak.

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    29. mart 2017 | 19:14

    Ko tebe šta pita,bio si na vlašću deset godina i znamo šta si uradio,napravio si kućerinu u lopovom gaju SEBI. I to je to...

  • kokosakalo

    29. mart 2017 | 18:47

    MA sta ces ti copavi . Oladi vise .

  • Kokan

    29. mart 2017 | 17:39

    Ja bih tražio da ti se ustavom zabrani političko "delanje" i laprdanje, jer je svima jasno da ti je du.e zinulo za evre koji dele kandidati za predsednika, sa pređenim cenzusom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA