≫ 

VUČIĆ U KRAGUJEVCU: Da ih pobedimo sve zajedno u nedelju za budućnost Srbije

U Kragujevcu je održana konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića

  • 53

Srpska napredna stranka nastavila je kampanju za predsedničke izbore. U Kragujevcu je održana konvencija predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

Vučić razgovarao sa Beograđankama: Žene su mnogo razumnije i odgovornije, gledaju u budućnost (VIDEO) (FOTO)

VUČIĆ O STABILNOSTI, "MIGOVIMA", PUTINU, PRIŠTINI I IZBORIMA: Ne mogu da mi zabrane da odem na sever Kosova (FOTO)

18:36 - Praćen aplauzima, ovacijama i skandiranjem na binu je izašao lider i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić.

Printskrin: Facebook//vucicaleksandar Printskrin: Facebook//vucicaleksandar

Na početku govora Vučić se zahvalio onima koji su ostali ispred dvorane "Jezero" i gde prate miting. On je pozvao okupljene da aplauzom pozdrave prijatelje iz Jedinstvene Rusije, predvođenje Sergejom Železnjakom.

- Pre nego što sam ušao u salu, bio sam u poseti srpskoj fabrici koji zapošljava 420 ljudi, a onda su mi rekli kako me napadaju. Rekli su: imaš u sred dvorane veliku hrvatsku zastavu. Ti ljudi ne razlikuju srpsku Sretenjsku trobojku, Miloševu, ama baš ništa ne znaju o istoriji Srbije i o Srbiji ni o duhu srpskog naroda - ukazao je Vučić.

- Vodite takve prljave kampanje, ne 2 nego 6 meseci. U tih 6 meseci nisu izgovorili ni reč o programu jer ga nema, ni plana. Glasajte protiv Vučića jer ga mi mrzimo to je sve što govore. Ponosan sam, jer im nismo odgovarali mržnjom ni uvredom, nismo dirali porodicu. Kada se usudio jedan naš član, pokazali smo da je besmisleno i izvinili se. Kod njih nema srama, samo bes - napomenuo je lider SNS.

- To je razlika između Srbije mržnje i pristojne Srbije - primetio je Vučić.

- Ne znam da l sam gotov, al Srbija nije gotova, a u vaše vreme živeli ste kao bubreg u loju, a Srbija je propadala - podvukao je Vučić osvrćući se na kampanju političkih protivnika.

Printskrin: Facebook//vucicaleksandar Printskrin: Facebook//vucicaleksandar

Govoreći o ekonomiji, on je primetio:

- Postavili smo temelje i prvu ploču uspešne ekonomije i hrabre privrede -

- Hoću da budem predsednik svim građanima, jer to je normalna i pristojna Srbija! - apostrofirao je lider SNS.

On je pozvao okupljene da 2. aprila izađu na izbore i glasaju odgovorno.

- Ova kampanja je bila mnogo teška, svakog dana su po mojoj glavi sipali tonu đubreta. I to sam uspeo da iznesem na svojim leđima, ne samo zato što sam znao da to što oni govore nije istina, već zato što sam imao vas! I njih je desetorica junaka, i jedino što čujete je 'samo da bude drugog kruga'... A ja vam kažem da su blizu, ali da možemo da ih pobedimo u nedelju, i zato je važno da izađemo u nedelju i da ih pobedimo - konstatovao je Vučić.

- I zato, lepo da spremimo u nedelju, i da lepo proslavimo u nedelju uveče, pa da u ponedeljak krenemo u novi posao. Da ih pobedimo zajedno u nedelju, zbog Srbije i budućnost - poručio je lider SNS.

18:24 - Sergej Železnjak, jedan od najbližih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, treći je govornik na mitingu.

Printskrin: Facebook//vucicaleksandar Printskrin: Facebook//vucicaleksandar

- Sa velikim zadovoljstvom želim da pošaljem bratski pozdrav miliona mojih drugova iz partije koju je osnovao Vladmir Vladimirovič Putin. Za nas je vrlo važno da u Srbiji vlada mir, stabilnost i narodno jedinstvo, što će dati da se realizuje potencijal za razvoj našeg naroda - rekao je Železnjak.

- Sa velikim oduševljenjem vidimo kako je bratska Srbija sve jača, sposobna da štiti svoj nacionalni interes i teritorijalni integritet - istakao je Železnjak.

- Vojnotehnička saradnja naših država postaje najvažniji faktor kojim se postiže očuvanje Srbije i mira u regionu. Vojna neutralnost Srbije koja je podržana savremenim lovcima, tenkovima, PVO i drugim oružjem je sigurni zaštitnik srpskog i drugih naroda na jugu Evrope. Danas je Balkan suočen sa drugim izazovima i pretnjama. Mimo volje naroda dešava se uvlačenje našeg bratskog naroda  u Crnoj Gori u NATO, u BIH se narušavaju prava koja su garantovana Dejtonskim sporazumom, Makedoniji se nameću rešenja s polja. Mi nemožemo da gledamo kako pate naša braća na Balkanu - dodao je Železnjak.

- Mi kao prioritet moramo da stavimo saradnju i pokretanje projekata u oblasti mašinske industrije, energetike... To će biti ozbiljna ulaganja u zemlje naših bratskih naroda - ocenio je Železnjak.

On je ponovio reči Vladimira Putina koji je Aleksandru Vučiću poželeo uspeh na izborima.

- Želim Aleksandru Vučiću i našoj braći sreću u dostizanju postavljenih ciljeva u jačanju saradnje naših zemalja. Živelo srpsko-rusko prijateljstvo, Živela Srbija - zaključio je Železnjak.

18:15 - Sledeći je za govornicu izašao lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Printskrin: Facebook//vucicaleksandar Printskrin: Facebook//vucicaleksandar

- Nikada nam nije bilo lakše da izaberemo kandidata za predsednika Srbije na ovim izborima. Najbolji kandidat i budući predsednik Srbije je čovek koji ima dela, čovek sa vizijom - rekao je Marković.

On je upitao građane da li će da glasaju za Vučića ili za Žutu patku.

- Drugog aprila je blagdan i svetak. Zašto će pobediti Vučić, zato što je najpopularniji političar u Evropi, jer ga svi cene, jer neće mlade ljude da vodi u rat. Sa njim na čelu će mlade ljude zapošljavati. Borba protiv bele kuge, penzija da bude sigurna, da svako selo ima asfaltirane ulice - istakao je lider JS.

- Drugog aprila se ne gleda za koji se tim navija, nego za Srbiju koju će da predvodi Aleksandar Vučić - rekao je Marković.

On je ukazao da prvi put od postojanja NATO pakta, ova alijansa rekla predstavnicima Prištine da ne mogu da formiraju vojsku.

- Pozivam sve građane Srbije da glasaju za Aleksandra Vučića, a oni drugi će dobiti patku i to onu žutu. Hajmo da skandiramo, ustanimo još jednom, ovakva prilika se pruža jednom u 50 godina, a ne u 5 godina, da izaberemo najboljeg predsednika. Živeo Vučić, živela Srbija! - zaključio je Marković.

18:10 - Prva se okupljenima obratila studentkinja Pravnog fakulteta Dragana Kešeljević.

Printskrin: Facebook//vucicaleksandar Printskrin: Facebook//vucicaleksandar

- Srbiji je potreban lider koji će svojim znanjem i energičnošću uspeti da povrati ugled Srbije. Činjenica je da je to uspeo da uradi Aleksandar Vučić. Činjenica je i da je Aleksandar Vučić ima snagu i da mladima vrati osmeh - rekla je Kešeljević i pozvala mlade da u nedelju daju glas kandidatu SNS.

Konvenciji predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića prisustvuje veći broj ministara, kao i najviših funkcioneri SNS, SPS i drugih članica vladajuće koalicije.

Printskrin: Facebook//vucicaleksandar Printskrin: Facebook//vucicaleksandar

U prepunoj sportskoj hali "Jezero" okupilo se više hiljada građana, simpatizera i članova SNS. Miting je počeo himnom “Bože pravde”, a prisutni nose stranačke zastave i obeležja.

Baner Izbori 2017

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA