Ako imate OVAKAV auto, registracija poskupljuje za 100 evra! Novi udarac na džep vozača!

Ukoliko vam se ne poklapa broj sedišta vozilu i dozvoli, a to je moguće vrlo, i čest je slučaj, morate da nabavite potvrdu koja košta i do 12.000 dinara i da vadoite novu saobraćajnu dozvolu!

  • 22

Vlasnici vozila kojima broj sedišta nije isti u vozilu i u saobraćajnoj dozvoli mogli bi da plate i do 12.000 dinara kako bi ispravili ovo neslaganje i ispravili auto, a i izbegli kaznu i uspeli da registruju auto.

Novi automobili krstare po srpskim ulicama: Stranci iznenađeni najnovijim podacima iz Srbije

Najvažnija vest za gastarbajtere: Registracija skupocenih automobila više neće biti ista

Umesto da pojeftini 30 odsto, cena registracije vozila skočila od 1. januara! Evo koliko ćete sada plaćati

Svaki vozač pravi prekršaj ako mu ne piše isti broj vozila koji zaista ima u autu.

Ovaj prekršaj veoma lako može da utvrdi policajac kada zaustavi vozilo u saobraćaju, a od pre pola godine praksa je da zaposleni na tehničkom pregledu moraju da raguju ukoliko uoče nepravilnost.

Primena odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja počela je ovim merama. Ova odredba podrazumeva detaljnu proveru upisanih podataka u saobraćajnoj dozvoli, i ima stroge sankcije za svako odstupanje od toga.

Foto: registracija-vozila.rs Foto: registracija-vozila.rs

Ukoliko problem nastane, potvrdu o broju sedišta može da vam izda samo prodavac vozila, a ona košta od 4 do 12.000 dinara!

Postoji spisak vozila za koja je ustanovljeno da su ispravna, a među njima su: "fijat 500", "dajhaču kuore", "pežo 1007", "citroeni c1 i c2", "lada niva", "porše panamera", "opel astra" i "seat arosa".

Ostali modeli i dalje su na proveri, a vi se naoružajte strpljenjem kada dođe vreme za tehnički pregled i budite spremni na sve.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    31. mart 2017 | 09:51

    A ko je kriv sto je na saobracajnoj dozvoli upisan veci broj sedista??? Udri po sirotinji,nije problem...

  • Blade

    31. mart 2017 | 10:11

    Too derite kozu ovoj bednoj naciji,dokle bre vise izmisljate?

  • abc...d...

    31. mart 2017 | 09:44

    Kada se već nešto menja, objavite spisak vozila koja su problematična da znaju vozači šta ih čeka, a ne da u trenutku registracije saznaju za problem, ja svoj auto star 28 godina ako bude problem, neću ni registrovati, neću da bacam pare i punim budžet novcem za glupost, imam 5 i slovima PET pojaseva u vozilu, zar treba neka budala da me maltretira zbog toga, a pri tome nema pojma o svom poslu... !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA