U Vojvodini počinje upis dece u prvi razred: Klupe čekaju 18.000 novih mališana

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do 1. septembra 2017. godine navršava najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina

  • 0

Upis u prvi razred osnovne škole u Vojvodini zvanično počinje sutra, a škole će prijave za upis primati od ponedeljka, 3. aprila, saopštila je danas pokrajinska vlada.

GUŽVA U DRŽAVNIM VRTIĆIMA: Na čekanju za upis već 8.280 mališana

Upis će trajati do 31. maja, ali škole mogu da upisuju i posle tog datuma.

Na osnovu podataka o deci koja pohađaju obavezni pripremni predškolski program, očekuje se da će se u ovoj školskoj godini u osnovne škole na teritoriji AP Vojvodine u prvi razred upisati oko 17.600 učenika.

To znači da je broj dece koja se upisuju, u poređenju sa školskom 2016/2017. godinom, manji za 300 učenika. Sve vojvođanske škole spremne su za prijem prijava za upis prvaka.

U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do 1. septembra 2017. godine navršava najmanje šest i po godina, a najviše sedam i po godina.

To znači da se u prvi razred osnovne škole u školskoj 2017/18. godini upisuje generacija dece rođena od 1. marta 2010. godine do 28. februara 2011. godine.

U školu mogu da se upišu i deca koja do 1. septembra navršavaju šest godina do šest i po godina, uz obaveznu proveru njihove spremnosti za polazak u školu, kao i deca starija od sedam i po godina, koja - zbog bolesti ili iz drugih opravdanih razloga - nisu mogla ranije da se upišu.

Škola je dužna da, na zahtev roditelja, a u skladu s njenim mogućnostima, upiše svako dete s područja škole i s područja druge škole.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA