Kruži lažna vest o ogromnoj kazni koja navodno čeka roditelje ako im dete padne sa bicikla i polomi ruku

- Veću glupost i koještariju o tome da u slučaju da se detetu dijagnostikuje prelom ruke roditelj mora da plati najmanje 50.000 dinara, nisam skoro čuo! - izjavio je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja

  • 3

Pismo upozorenja danima kruži Internetom, a u njmu jedna majka navodi da joj je dete palo sa bicikla, te da će u slučaju da mu se dijagnostikuje prelom ruke morati da plati kaznu od najmanje 50.000 dinara.

Srbi kupuju automobile ko da su žvake: Sajam zabeležio rekord, tražili su i rols-rojs od 380.000 evra (FOTO)

- Medicinska sestra mi je saopštila da se prema novom Zakonu o saobraćaju pad deteta sa bicikla, trotineta, rolera tretira kao saobraćajna nesreća, da su roditelji lično odgovorni jer su detetu omogućili vožnju i da zbog toga moraju platiti kaznu. Zato mame, ako vam dete padne, nemojte reći kako, jer pored toga što vam se dete povredilo bićete i krivično odgovorni - napisala je ona u pismu koje je napravilo pravu pometnju među roditeljima.

Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da ga je do sada zvalo 50 uznemirenih prijatelja koji su rešili da deci ne daju da voze trotinete, skejtove, bicikle, rolere...

- Veću glupost i koještariju nisam skoro čuo! To pismo je klasičan spin ili je u pitanju ozbiljna neinformisanost. Svi pomenuti dečji rekviziti ne spadaju u vozila i nikako ne mogu da budu obuhvaćena Zakonom o saobraćaju. Za saobraćajnu nesreću je potrebno učešće minimum jednog vozila, a pošto bicikla, trotinet i skejt to nisu, dete koje padne sa istog, sudar dva trotineta ili trotineta i pešaka ne može da se klasifikuje kao takvo - zaključio je Okanović.

(S. Ilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strucnjakowsky

    31. mart 2017 | 14:30

    Niste smeli da spominjete ovo taman ste im dali ideju da donesu zakon za ovom.Drzava vise brine za decu nego roditelj.Pogotovo kad treba da se nahrane i skoluju.

  • Baba

    1. april 2017 | 10:17

    Svasta od uvek deca voze bicikle Ajde da im zabranimo fizičku aktivnost. Gluposti!!!!

  • pesak

    31. mart 2017 | 15:37

    Znaci neodgovorna deca mogu da nas gaze po setalistima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA