Ljudi ogromnog srca: Slepom Zrenjanincu Slavoljubu Epifaniću prijatelji kupili bicikl (FOTO)

Humani Zrenjaninci otišli su međutim i korak dalje pa su Slavoljubovom asistentu, takođe kupili bicikl

  • 2

Zahvaljujujući humanosti i odzivu građana, slepi Zrenjaninac Slavoljub Epifanić (51), dobio je na poklon tandem bicikl koji su mu kupili Zrenjaninci velikog srca sa željom da nesebično pomognu svome sugrađaninu.

Osuđenici i čuvari skupili novac za lečenje trogodišnjeg Stefana Miladinovića iz Niša (FOTO)

Inicijator ideje kupovine tandem bicikla bio je Slavoljubov prijatelj Slađan Jančić, vlasnik knjižare “Teatar” u Zrenjaninu:

- Obećao sam da ću deset odsto od moje prodaje izdvojiti za kupovinu bicikla, međutim ubrzo su građani počeli sami da se javljaju i da doniraju novac. Nebitno da li je neko ostavio deset ili dvadeset dinara od kupovine knjige, svi su podjednako učestvovali u akciji i omogućili nam da kupimo bicikl koji će Slavoljubu poslužiti tokom njegovih brojnih avanturstičkih putovanja - rekao nam je Jančić.

Foto: privatna arhiva/Slavoljub Epifanić Foto: privatna arhiva/Slavoljub Epifanić

Oduševljenje i zahvalnost nije krio ni Slavoljub koji se ovom prilikom zahvalio svom dugogodišnjem prijatelju Slađanu koji ga je godinama izazivao svojim biciklima.

- Kad god bih došao kod njega probao bih da vozim bicikl, a on je trčao pored mene. Verovatno se iz tog razloga odlučio da mi pomogne u kupovini tandem bicikl - srećan je Slavoljub.

Humani Zrenjaninci otišli su međutim i korak dalje pa su Stevanu Ivetiću, Slavoljubovom asistentu i čoveku koji mu pomaže u brojnim avanturističkim akcijama, takođe kupili bicikl.

Foto: privatna arhiva/Slavoljub Epifanić Foto: privatna arhiva/Slavoljub Epifanić

Slađan Jančić, napominje da je od njega samo potekla ideja, ali da veliku zahvalnost duguje i Željku Roljiću i Aleksandri Vukovojac, učiteljici i velikoj humanitarki.

Slavoljub koji je više od dve decenije potpuno slep, odoleva hendikepu tako što aktivno učestvuje u mnogim sportskim disciplinama. Omiljeno mu je planinarenje pa se nedavno sa grupom avanturista otisnuo u težak poduhvat koji je savladao.

Foto: privatna arhiva/Slavoljub Epifanić Foto: privatna arhiva/Slavoljub Epifanić

Uspeo je da osvoji vrh od 1.810 metara Suve planine i tako dokaže da volja, trud i borba pobeđuju sve životne nedaće. Takođe, svojevremeno se bavio atletikom i plivanjem pa u svojoj kolekciji ima i medalje državnog prvaka u ovim disciplinama. Slavoljub se bavi i streličarstvom, planinarenjem i jogom.

Slobodno vreme koristi kako bi se družio sa prijateljima i čitao knjige, a kako kaže , najviše voli da porodici i prijateljima priredi ukusan ručak jer je kulinarstvo jedan mu od omiljenih hobija.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    1. april 2017 | 13:01

    Bravo. Malo cesce da pisete o ovakvim stvarima. A ne o tome ko se sa kim kada i gde...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA