Ovo smo svi čekali: Jamiroquai nakon 7 godina pauze objavili novi album

Na dan objave albuma, bend će održati mini koncert u Londonu, a već krajem maja će krenuti na “Automation” turneju u okviru koje će održati preko 30 nastupa

  • 0

Britanski bend Jamiroquai su danas objavili osmi studijski album “Automation”, prvi nakon sedmogodišnje pauze, ali i album kojim bend obeležava 25 godina postojanja.

Po prvi put u Srbiji legendarni hard rock bend SCORPIONS, 7. decembra u Kombank Areni! (VIDEO)

Davne 1992. godine na scenu je stupio jedan novi bend, bend koji se izdvajao svojim funky jazz zvukom i specifičnim stajlingom. Iako su mnogi mislili, a poneki i dalje misle da je u pitanju pevač, iza imena Jamiroquai se zapravo krije bend koji čini devetorica sjajnih muzičara.

U toku svoje duge karijere su izdali 30 singlova, snimili pesmu za film “Godzilla”, obišli ceo svet u okviru svojih 10 turneja, upisali se u Ginisovu knjigu rekorda, a još uvek znaju da nas iznenade i oduševe svojim novim izdanjima.

Njihov novi album je upravo danas izašao, a mnogi kritičari ga već zovu najboljim Jamiroquai albumom do sada. “Automation” je, po rečima pevača benda Jay Kay-a, kompletan album, celina na kojoj nijedna pesma ne služi kako bi se samo popunio prostor na izdanju.

Foto: Sea Dance Festival/Promo Foto: Sea Dance Festival/Promo

Ovim albumom su hteli da naprave celinu koja će ostvariti balans između onoga što članovi benda vole sa onim zbog čega ih njihovi fanovi prate i vole već više od dve decenije. Inspiraciju za album su našli u činjenici da je primena “veštačke inteligencije” u porastu i da ljudi počinju da zaboravljaju da uživaju u jednostavnim stvarima i u iskrenim međuljudskim odnosima.

Na albumu se primećuje mešavina disko, pop i elektro funk zvuka, odlične mešavine zbog koje i volimo Jamiroquai sve ove godine, ali i malo drugačiji pristup modernom elektronskom zvuku. Sve pesme su napisane i producirane od strane pevača Jay Kay-a i klavijaturiste Matt-a Johnson-a.

Na dan objave albuma, bend će održati mini koncert u Londonu, a već krajem maja će krenuti na “Automation” turneju u okviru koje će održati preko 30 nastupa i između ostalih posetiti Dansku, Italiju, Francusku i Grčku. Ono što se sa sigurnošću može reći je da Jamiroquai i nakon 25 godina znaju da naprave album koji će se puštati iznova i iznova.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA