Moskva zagrmela na NATO: Koristite "mit ruske agresije" da ujedinite svoje članice

- NATO je već mnogo puta stavio ideološku dogmu ispred istinskih napora da se reše svetski problemi - tvrdi rusko ministarstvo

  • 2

Moskva je danas osudila "klevete NATO" i optužila Alijansu da koristi "mit ruske agresije" kao način da ujedini svoje članice. Kako bi održao jedinstvo, NATO koristi klevete ruske agresije, beskonačno ponavljanje potrebe da joj se zajednički treba suprotstaviti - navelo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Rusija udara u balkansko osinje gnezdo: Amerikanci upućuju na ove 3 kritične tačke

Ovakva reakcija Moskve usledila je pošto je američki državni sekretar Reks Tilerson, na svom prvom sastanku NATO u Briselu, osudio "agresiju Rusije u Ukrajini".

Time je Tilerson, kako je navela agencija AFP, signalizirao mogući "tvrđi stav" administracije Donalda Trampa prema Moskvi.

- NATO je već mnogo puta stavio ideološku dogmu ispred istinskih napora da se reše svetski problemi. Jedino rešenje je radikalna promena prirode Alijanse - navelo je rusko ministarstvo.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA