≫ 

Jeziv video nasilja na ulicama Paragvaja: Grad u plamenu, razjareni demonstranti razbijaju prozore i upadaju u zgradu Kongresa (VIDEO)

Na snimcima se vidi kako vatra gori u zgradi Kongresa u kojem se, nalazi više ljudi

  • 3

Na snimku iz Paragvaja se vidi kako demonstranti razbijaju prozore i upadaju u zgradu Kongresa nakon sukoba s policijom.

DRAMA U PARAGVAJU: Državni udar, zapaljena zgrada Kongresa, nasilje na ulicama (FOTO) (VIDEO)

Podmetnuli su požar u zgradi, a snage specijalne policije uzvratile su suzavcem.

Na snimcima se vidi kako vatra gori u zgradi Kongresa u kojem se, nalazi više ljudi. Vatrogasci su stigli na mesto incidenta i počeli da gase požar na prvom spratu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Senatori su ranije u petak glasali za amandman na zatvorenoj sednici u kongresnoj kancelariji, umesto u velikoj dvorani Senata. Za amandman je glasalo 25 senatora, dvoje više od potrebne većine u 45-članom gornjem domu parlamenta.

Protivnici amandmana tvrde da je glasanje bilo nelegalno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Nekoliko zemalja Južne Amerike poput Paragvaja, Čilea i Perua - gde stanovnici imaju loša iskustva s vojnim diktaturama - zabranjuju predsednicima kandidovanje za uzastopni mandat. U nekim drugim zemljama, poput Kolumbije i Venecuele, prihvaćeni su amandmani na ustav kako bi se aktualnim predsednicima omogućio reizbor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    1. april 2017 | 16:07

    Soros likes this.

  • Zagor

    1. april 2017 | 14:32

    Otporaši, jadnici.

  • MiroslavBB

    2. april 2017 | 00:24

    Kapitalizam UMIRE svugdje u svijetu, osim Kine i Srbije - gdje cvjeta kao najljepse proljetno cvijece???!!! Sve ovo sto se desava u svijetu (a desava se mnogo toga ...) je posljedica gore navedenog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA