Ispovest Nikole, radnika koji je za par sekundi izbegao smrt u Rumuniji: Kola su preletela zid, sve je bilo kao na filmu (FOTO)

Informacije upućuju da je pomahnitali vozač hteo da impresionira koleginice...

  • 0

Nikola Stojanović iz Srbije, radnik fabrike "Leoni" u rumunskom gradu Piteštiju, otvorio je srce i ispričao kako je kobnog dana uspeo da preživi stravičnu saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula jedna a povređene dve njegove koleginice.

"Svi ćemo se vratiti, a Irena nikad neće": Aleksandra je majci ispričala kako je nastradala njena drugarica u fabrici

- Bilo je kao na filmu. BMW je odjednom uleteo u dvorište fabrike i pokosio ljude na mestu na kojem je trebalo da sedim sa koleginicama. Nisam se tu zatekao jer sam se zadržao u kantini gde sam otišao da kupim kafu, i to mi je spasilo život - za Kurir priča Nikola.

Stojanović, koji je radio na istoj liniji kao i njegove koleginice, preminula Irena Ilić i povređene Alakesandra Ranđelović i Branka Gligorijević, prisetio se momenta kada je Andrej Kristijan Karamelea uleteo kolima u dvorište, usmrtio Ilićevu, a povredio još petoro ljudi.

Printksin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş Printksin: Youtube/ePiteşti Ştiri Argeş

- Ostao sam da kupim kafu u kantini a Irena i ostale koleginice su odmah izašle napolje. Pošto smo radili zajedno uvek smo sedeli zajedno i na pauzama u dvorištu - kaže on i navodi da se Karamelea veoma brzo kretao i da je prilikom uletanja u dvorište preleteo zid visok pola metra.

- Radnici koji su sedeli pored i nisu bili povređeni skočili su na vozača i počeli da ga tuku. Ne verujem u zvaničnu izjavu da on nije dobio otkaz, jer se po fabrici pričalo drugačije. Sumnjam da je sve ovo uradio namerno - ističe on.

Nikola priznaje da vozača BMW-a nije poznavao jer u fabrici radi nekoliko hiljada ljudi. Sa druge strane, priznaje da su kolege iz Rumunije bile veoma prijatne i fine prema radnicima iz Srbije.

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se u četvrtak ujutru kad je Karamelea u pozajmljenom automobilu uleteo među radnike koji su bili na pauzi u trpezariji u dvorištu fabrike.

Foto: Facebook/Jrena Jlic Foto: Facebook/Jrena Jlic

Tom prilikom nastradala je Irena Ilić, a povređene su njene koleginice Alakesandra Ranđelović i Branka Gligorijević. Devojke su hospitalizovane u bolnici u Piteštiju, a u petak ih je obišao i srpski ambasador Branko Branković. Prema nezvaničnim saznanjima, radnice će se uskoro vratiti u Srbiju.

Inače, prve informacije nako udesa ukazivale su na to da je Karamelea tog jutra otpušten, a kasnije se pojavila informacija da je Rumun brzom vožnjom hteo da impresionira koleginice. Njemu je tamošnji sud odredio pritvor u trajanju od mesec dana. On je u policiji rekao da nije imao nameru nikoga da povredi, te je izgubio kontrolu nad vozilom i zato uleteo u dvorište.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA