Lekić objedinjuje crnogorsku opoziciju

Bivši ministar inostranih poslova Crne Gore prihvatio predlog crnogorske opozicije da bude koordinator njenog objedinjavanja u Demokratski front

  • 0

Bivši ministar inostranih poslova Crne Gore i jugoslovenski ambasador u Rimu Miodrag Lekić prihvatio je predlog crnogorske opozicije da bude koordinator njenog objedinjavanja u Demokratski front, kazao je danas lider Nove srpske demokratije (NOVA) Andrija Mandić, koji je rekao da opozicija želi da Lekić bude nosilac izborne liste i predsednički kandidat.

Mandić je kazao da je razgovarao s Lekićem o mogućnosti stvaranja širokog i jedinstvenog političkog saveza u Crnoj Gori, koji bi bio alternativa aktuelnom režimu, kao i da je bivši crnogorski i jugoslovenski diplomata prihvatio da koordinira formiranje opozicionog Demokratskog fronta.

On je naveo da je i Pokret za promene podržao inicijativu da Lekić bude predvodnik objedinjavanja crnogorske opozicije, dodajući da se nada da će i najjača opoziciona stranka, Socijalistička narodna partija (SNP), dati podršku toj ideji.

Lekić, koji je profesor na rimskom univerzitetu, 11. ili 12. jula iz Rima treba da dođe u Crnu Goru i tada bi trebalo da počnu aktivnosti na stvaranju širokog opozicionog saveza Demokratskog fronta, koji bi bio alternativa aktuelnom crnogorskom režimu.

Termin redovnih predsedničkih i parlamentarnih izbora u Crnoj Gori je proleće naredne godine, ali je sve izvesnije da će se oni održati na jesen ove godne.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA