Detonacija me je oborila, a krv me je oblila: Ispovest komšije koji je preživeo eksploziju plinske boce u Nišu (FOTO)

- Kada sam video u kakvom je stanju kuća shvatio sam da sam imao mnogo sreće. Da sam bio malo bliže – sigurno ne bih preživeo - kaže starina Dragomir Rašić

  • 3

Dragomir Rašić (84) zatekao se na ulici u trenutku kada je juče eksplodirao plin u stanu Zorice Petrović u Studeničkoj ulici 13 u Nišu, kada su poginuli brat i sestra, blizanci, Neda i Milan Pavlović (18). Rašić je dobio brojne povrede po glavi, uključujući i prelom jagodične kosti zbog kojeg će biti operisan.

Ovo su blizanci (18) iz Niša koji su spremali maturu, a sada ih sahranjuju! (FOTO) (VIDEO)

Stravični detalji tragedije u Nišu u kojoj su život izgubili blizanci (18) (VIDEO)

Brat i sestra, blizanci, poginuli u eksploziji u Nišu kada je ekplodirala plinska boca (FOTO)

- Prolazio sam ulicom kada je iz kuće grunulo kao bomba. Komadi stakla i metalne ograde poleteli su ka meni. Eksplozija je bila toliko jaka da me je oborila, krv me je oblila. Neki ljudi su mi priskočili u pomoć, nisam znao šta mi se desilo. Kada sam video u kakvom je stanju kuća shvatio sam da sam imao mnogo sreće. Da sam bio malo bliže – sigurno ne bih preživeo - kaže ovaj starina za Telegraf.rs.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Velimir Cvetković, svekar Ivane Cvetković u čijem su stanu bili njena sestra Nataša Pavlović koja je takođe, povređena i njeni blizanci Neda i Milan koji su poginuli pod ruševinama, kaže da je kao bez duše dojurio do mesta eksplozije.

- Moj sin, Ivanin suprug nije bio kod kuće kada se to desilo, ali mi je on javio za eksploziju. Pojurio sam odmah kao njihovom stanu jer sam čuo da ima mrtvih. Strahovao sam da su Ivana i moj unuk poginuli. Kada sam stigao čuo sam da su stradali njeni sestrići. Užas jedan, šta reći – rekao je Cvetković.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nataša Pavlović, njena sestra Ivana Cvetković i komšinica Zorica Petrović i dalje su na lečenju u niškom Kliničkom centru i prema rečima lekara, nijedna od njih nije životno ugrožena.

Neda Pavlović bila je maturant gimnazije “Svetozar Marković” a njen brat je bio na završnoj godini Pravno poslovne škole. Prema rečima njihovih rođaka, oboje je planiralo da studira elektroniku.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Uzroci tragedije se još utvrđuju ali prema najnovijim informacijama, nije eksplodirala boca već plin koji je iz nje curio i nataložio se u stanu Zorice Petrović. Prema navodima Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, čekaju se nalazi stručnih službi o uzrocima eksplozije nakon čega će se odlučiti da li ima osnova za nečije krivično gonjenje.

Daljinac baner

(D. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djosa

    4. april 2017 | 08:48

    Nije ali plin koj curio iz boce, sto se ne kontrolisu boce kad se pune gasom ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA