≫ 

Terorista iz Sankt Peterburga je BOMBAŠ-SAMOUBICA: Ima 23 godine, bombu uneo u rancu, i počeo svoj krvavi pir! (FOTO)

"U skladu sa informacijama, eksplozivnu napravu aktivirao je terorista-samoubica. Prema preliminarnim podacima, to je 23-godišnji muškarac iz srednje Azije"

  • 3

Teroristički napad u Sankt Peterburgu, u kojem je poginulo 11 ljudi, a desetine su ranjene, izvršio je terorista-samoubica, javio je Interfaks, pozivajući se na izvore u istražnim organima. Ruska agencija Interfaks prenela je, pozivajući se na kirgistanske bezbednosnu službu, da je osumnjičeni za eksploziju najverovatnije ruski državljanin rođen u Kirgistanu.

Nosio je prljave čizme i torbe iz kojih je smrdelo: Svedoci videli napadača na ruski metro?

Vlasti su ustanovile identitet osumnjičenog za napad u metrou u Sankt Peterburgu, kada je između dve stanice, najverovatnije u tunelu, došlo do eksplozije, rekao je izvor Interfaksa upućen u preliminarne podatke istrage.

- U skladu sa informacijama, eksplozivnu napravu aktivirao je terorista-samoubica. Prema saznanjima tamošnjih medija, reč je o Akbarzonu Jalilovom, 23-godišnjem muškarcu iz srednje Azije, iz Kirgistana.

Kako se precizira, on je ostavio jednu bombu u rancu na stanici metroa a zatim ušao u vagon i razneo se bombom koja je bila napunjena šrapnelima ekvivalentnih težini 300 grama TNT-a. 

Međutim, Sputnjik prenosi da je telo osobe poreklom iz srednje Azije otkriveno na mestu eksplozije, ali da je rano da se ta osoba označi kao napadač.

Prethodno je Rojters preneo da je, prema pronađenim dokazima, napadač bio povezan sa radikalnom islamističkom grupom koja je zabranjena u Rusiji, ali da ga ruske službe nisu pratile.

Ovaj terorista je organizovao eksploziju koja je ubila 10 ljudi: Očevici opisali napadača (FOTO) (VIDEO)

Inače, muškarac koji je ranije primećen na bezbednosnim kamerama i naveden kao osumnjičeni, u međuvremenu se sam prijavio policiji i rekao da nije povezan sa napadom, navodi Interfaks.

Foto: Twitter Foto: Twitter

Agencije su ranije javile da je Rusija raspisala poternice za dve osobe – jedna od njih osumnjičena je za postavljanje eksploziva u vagonu metroa, a druga za ostavljanje bombe na samoj stanici metroa.

Portparolka ruskog istražnog komiteta Svetlana Petrenko izjavila je da članovi tog komiteta ispituju sve okolnosti eksplozije, kao i da specijalni tim iskusnih istražitelja i forenzičara sakuplja sve delove materijala nađene na licu mesta i ispituje sve svedoke.

Tokom dana pojavljivali su se različiti podaci o broju poginulih i povređenih, a prema poslednjim podacima, u eksploziji je poginulo 11 osoba, a 50 je povređeno.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je tokom večeri sastanak sa obaveštajnim službama zbog napada, i položio cveće na mestu eksplozije.

U blizini stanice metroa su i građani tokom dana ostavljali cveće i palili sveće za žrtve napada za koji je tužilaštvo u prvim zvaničnim izjavama potvrdilo da je bio teroristički.

Gradske vlasti Sankt Peterburga proglasile su za utorak, sredu i četvrtak trodnevnu žalost.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/ Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB IN

    4. april 2017 | 16:52

    Treba budali svu užu familiju pohapsiti i doživotno na robiju bez sudjenja. Svu imovinu im zapleniti, prodati i pomoći porodicama nevinih žrtava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA