JEZIV NAPAD HEMIJSKIM ORUŽJEM: Nepomični i ozračeni preklinju da im skrate muke. Nešto užasnije nikada niste videli! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Podsetimo, civili su umrli od gušenja i posledica trovanja u Kan Šeikunu, gradu u severozapadnoj provinciji Idleb

  • 38

U jednom od najvećih i najbritalnijih napada na civile u Siriji, od "toksičnog gasa" poginulo je 58 civila, među kojima 11 dece.

VEOMA UZNEMIRUJUĆI SNIMCI: Napad toksičnim gasom na sirijski grad, prizori dece koja umiru u najstrašnijim mukama (FOTO) (VIDEO)

Nedugo potom, bolnicu u sirijskoj provinciji Idlib, u koju su smeštene žrtve napada hemijskom oružjem, pogodila je raketa i uništila deo zgrade.

Sa lica mesta su tokom jučerašnjeg dana stizale najužasnije fotografije i snimci koje je ljudsko oko ikad videlo, a neke od njih objavio je i Telegraf.

Međutim na internetu je procureo snimak ovog napada koji je uživo bio prenošen na Fejsbuku. Na snimku se mogu videti tela kako leže svuda po podu, neka sasvim nepomična a neka i živa, može se videti kako ljudima ide pena na usta, čuti krici zapomaganja i panike, ali i videti stravični prizori kako se tela dece ubijene gasom smeštaju u prikolice i prtljažnike automobila.

Upozoravamo da je snimak samo za one sa "jačim stomakom".

Podsetimo, civili su umrli od gušenja i posledica trovanja u Kan Šeikunu, gradu u severozapadnoj provinciji Idleb koji je pod kontrolom pobunjenika. Opozicija je optužila snage režima da su izvele napad “hemijskim gasom”.

Nešto kasnije je projektil pogodio bolnicu u Kan Šeikhounu, a kako javlja reporter AFP-a, delovi zgrade su pali na medicinsko osoblje koje pokušava da pomogne žrtvama napada.

SVET BURNO REAGOVAO

Savet bezbednosti UN-a odmah je sazvao hitnu sednicu povodom ovog incidenta, a razgovarali su i predsednici Turske i Rusije Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin.

Reagovao je i američki državni sekretar Reks Tilerson i pozvao Rusiju i Iran da se pobrinu da se to nikada više ne ponovi, a Američki predsednik Donald Tramp optužio je sirijskog predsednika Bašara al Asada da je odgovoran za napad.

- Ove grozne akcije režima Bašara al Asada su posledica slabosti i neodlučnosti prethodne američke administracije - naveo je Tramp u saopštenju aludirajući na odluku Baraka Obame od pre četiri godine kada nije podvukao "crvenu liniju", odnosno nije naredio vojnu akciju protiv Asada nakon napada gasom sarinom u kome je ubijeno stotine ljudi u Damasku.

Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug Foto: Edlib Media Center/AP/Tanjug

SAD, Velika Britanija i Francuska predložile su Savetu bezbednosti UN zajedničku rezoluciju kojom bi se osudio navodni napad hemijskim oružjem u Siriji. Tri države krive snage sirijskog predsednika Bašara el Asada za jučerašnji napad.

U nacrtu Rezolucije, u koji je Rojters imao uvid, navodi se da sirijska vlada mora da obezbedi međunarodnim istražiteljima planove leta i protokola, imena komandanata helikopterske eskadrile i dozvoli pristup vazdušnim bazama, odakle je izveden napad. U dokumentu se traži i da se generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu mesečno dostavlja izveštaj o tome da li sirijska vlada sarađuje sa međunarodnim istražiteljima koji bi trebalo da utvrđuju činjenice o navodnom korišćenju hemijskog oružja. O rezoluciji bi trebalo da se glasa u toku dana.

Za sada nije jasno kako će na taj potez tri države reagovati Rusija, jedini saveznik Asada i Kina.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Republika srpska

    5. april 2017 | 11:26

    Stari fazon,poturaju asadu zvrcku da ga napadnu,sad kad je pred pobjedom. To su pobunjenici ili isil al najprije CIA.

  • Aleksandar

    5. april 2017 | 10:15

    Sve ovo se dogadja nakon tetoristickog napada u Rusiji. Dakle, jos jedna lazna zastava. Zvanicna Amerika ce na osnovu ovoga da pokusa da ubaci kopnene trupe u Siriju. Duboka drzava ce da spreci svaki eventualni dogovor igmedju Putina i Trampa.

  • Peca

    5. april 2017 | 10:23

    Tuga Bozija...Sta su ova deca skrivila da ovako zavrse?Neverovatno sta sve moze zlo od coveka da napravi...Ovako nesto samo najvece zlo koje postoji,moze da uradi...Nadam se samo da ce umreti u jos gorim mukama od ove neduzne dece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA