≫ 

Vrlo brzo vraća nam se sunčano vreme: Posle kiše i pljuskova, očekuje nas veliki preokret

Do kraja nedelje zadržaće se oblačno vreme sa pljuskovima, ali bi već početkom naredne nedelje sunčani periodi i temperature od oko 20 stepeni trebalo da rasteraju kišu i oblake

  • 0

Budući da nas je posle sunčanog perioda i temperature veće od 20 stepeni, dočekao znatno hladniji početak ove nedelje, sa srednjom temperaturom od oko 12 stepeni, pitamo se do kada će ovi oblaci kvariti lepe prolećne dane.

Na Kopu veje sneg, kao usred zime! (VIDEO)

Prema podacima Acuuweather do kraja aprila, očekuje nas promenljivo vreme, smenjivaće se kiša i sunce, a ovaj hladniji talas trebalo bi da prođe do kraja nedelje, nakon čega nas očekuje ponovni porast temperature i sunčano vreme.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da nas tokom celog aprila očekuje toplo i suvo vreme sa temperaturom iznad proseka za ovo doba godine, bez većih preokreta, a da će zahlađenja biti kratkotrajna:

Printksin: accuweather.com Printksin: accuweather.com

- Rekao bih da će temperature biti optimalne čitavog meseca. Biće dosta sunčanih perioda, sa temperaturama od 20-25 stepeni, a zahlađenja neće biti velika. Nešto hladniji period sa većom oblačnosti dočekao nas je početkom ove nedelje i zadržaće se još nekoliko dana, Već početkom naredne nedelje kreće opet lepo vreme, sa temperaturama do 25 stepeni - kaže Todorović za naš portal i dodaje da se za Uskrs očekuju prijatne temperature, bez padavina.

Printksin: accuweather.com Printksin: accuweather.com

U Boru se kao i u ostatku srbije očekuje promenljivo vreme do kraja nedelja, sa temepraturama od oko 13 stepeni. Početkom naredne nedelje sunčano i toplije, da bi posle 20. aprila ponovo došlo do kraćeg zahlađenja i pljuskova. Tokom većeg dela meseca, očekuje se optimalne temperature  od oko 20 stepeni.

U Prištini se očekuje slično vreme, a period od 23 do 29. aprila će biti sa nešto nižim temperaturama, od oko 14 stepeni, ali se za početak maja prognozira toplo i sunčano.

U Novom Pazaru se očekuju duži periodi toplog i suvog vremena, sa kraćim zahlađenjima i kišom u periodu od 21-24. aprila.

Printksin: accuweather.com Printksin: accuweather.com

Iako smo mislili da promenljivo vreme, sa čestom smenom kiše i sunca najviše smeta srčanim bolesnicima, osobama sa hiper/hipotenzijom iznenadili smo se jer specijalista opšte medicine Nevenka Dimitrijević kaže sledeće:

Printksin: accuweather.com Printksin: accuweather.com

- Ne bih rekla da oni imaju probleme, ti hronični bolesnici imajus voj ustaljen ritam, određenuj terapiju i nemaju porblema sa promenama temperature. Poslednjih dana, javlaju nam se reumatski bolesnici, ljudi sa bolom u leđima i vratnom delu. Ni glavobolje nisu retke. Terapija su antireumatski lekovi, lekovi protiv bolova, kao i gelovi za spoljnu upotrebu - navodi spec. Nevenka Dimitrijević.

Uživo kretanje oblaka možete pratiti OVDE.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA