Pravi dragulj Balkana, vodopad Kravice: Ljudi širom sveta dolaze da bi uživali u oazi, vodeni amfiteatar je posebna magija (FOTO) (VIDEO)

Vodopad Kravice nalazi se oko tri kilometra nizvodno od Vitaljine, u Studencima blizu Ljubuškog. Stvoren je radom reke Trebižat

  • 1

Vodopad Kravice, nadomak Ljubuškog u Hercegovini, omiljeno je lokalno kupališe i izletište, a njega svakodnevno posećuju brojni turisti iz svih krajeva sveta.

ČUDO: Vodopad koji teče NA GORE krije se u Hrvatskoj (VIDEO)

Teško je reći da li je ovaj dragulj lepši kada ga pogledate prilazeći mu s gornje strane dok njegovu punu lepotu još skriva zelenilo kojim je okružen ili kada se niz stepenice spustite u njegovo podnožje, gde vas dočekuju vodopadi visoki od 26 do 28 metara koji grade vodeni amfiteatar.

Foto: Wikimedia/Canshun Foto: Wikimedia/Canshun

Vodopad Kravice nalazi se oko tri kilometra nizvodno od Vitaljine, u Studencima blizu Ljubuškog. Stvoren je radom reke Trebižat. Preko sloja sige od dna do vrha vodopada izrasli su trava, mahovina, alge i lišajevi.

Oko vodopada se mogu videti i topole, smokve i konoplja. Do samog vodopada vodi popločano stepenište, a usput ćete moći da uživate u mediteranskom rastinju poput grmova nara kroz čije se narandžaste cvetove ukazuju mlazovi kristalno čiste vode.

Foto: Wikimedia/Marcin Ostajewski Foto: Wikimedia/Marcin Ostajewski

Zadnjih godina ovo mesto je postalo nezaobilazna destinacija da gotovo svi hodočasnici iz raznih svetskih zemalja koji dolaze autobusima na više dana u Međugorje - obavezno posete i vodopad Kravice.

Cena ulaznice po osobi je 4 KM (oko 2 evra), a ukoliko želite da koristite parking unutar samog kompleksa, platićete dodatnu naknadu u zavisnosti od vrste vozila.

Pre ulaza imate i nekoliko štandova sa suvenirima, iako se na njima u većoj meri nalaze motivi Međugorja nego samih vodopada.

Foto: Wikimedia/Martin Brož Foto: Wikimedia/Martin Brož

Brojni turisti dolaze ovde da bi uživali u prelepom krajoliku, a neki od njih došli su iz Australije, Novog Zelanda, SAD, Velike Britanije, skandinavskih zemalja, Koreje i zemalja arapskog sveta, prenosi Klix.ba.

Foto: Wikimedia/Flickr/anj?i Foto: Wikimedia/Flickr/anj?i

Najbrojniji su Česi, Slovaci, Poljaci, Italijani kao i posetioci iz država sa celog prostora Zapadnog Balkana.

Pogledajte snimke:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA