≫ 

Plač dečaka koji je izgubio 19 rođaka u napadu hemijskim oružjem: Čitave porodice su poginule, počeli smo da se gušimo (VIDEO)

- Oko šest ujutru bombardovao nas je avion. Čitave porodice su poginule. Počeli smo da se gušimo, zavrtelo nam se u glavi, a onda sam se onesvestila. Mazin je pokušao da probudi svog dedu - rekla je ona

  • 8

Među najmanje 70 stradalih u navodnom napadu hemijskim oružjem u sirijskoj provinciji Idlib je i 19 rođaka sirijskog dečaka Mazina Jusifa (13) koji je za Si-En-En opisao kako su tog kobnog jutra on i njegova baka preživeli napad.

Kako hemijsko oružje uništava dečje živote za samo nekoliko minuta: Posejano je seme najvećeg zla budućnosti (FOTO) (VIDEO)

Mazin, koji se nalazi u državnoj bolnici "Rejhanli" u Turskoj, gde je pobegao zajedno sa još oko 30 Sirijaca nakon napada u Kan Šaikunu u Idlibu, prvobitno je novinarima američkog medija predstavio svoju 55-ogodišnju baku Aišu Al-Tilavi koja je ležala na krevetu dišući uz pomoć maske za kiseonik.

- Oko šest ujutru bombardovao nas je avion. Čitave porodice su poginule. Počeli smo da se gušimo, zavrtelo nam se u glavi, a onda sam se onesvestila. Mazin je pokušao da probudi svog dedu - rekla je ona.

Na sličan način napad je opisao i Mazin, koji je u vreme kada je počeo rat u Siriji imao sedam godina.

- Vazdušni napad dogodio se u 6.30 ujutru. Video sam eskploziju ispred kuće svog dede. Otrčao sam bos do nje, i video svog dedu kako sedi gušeći se. Tada mi se zavrtelo u glavi - priča Mazin, koji je u vreme kada je rat počeo imao sedam godina.

Kada se probudio, kako je rekao, ležao je u krevetu bez odeće pomislivši da se nalazi u lokalnoj bolnici.

- Okrenuo sam se ka osobi u krevetu do mog i rekao ''Moramo da bežimo. Avioni će nas ponovo gađati" - rekao je Mazin.

Njegove komšije iz Kan Šaikuna rekle su mu da je u bolnici "Rejhanli" i da su njegov deca, rođaci i njihove deca ubijeni u napadu. On je za Si-En-En imenovao svih 19 rođaka ubijenih u napadu, među kojima su nedavno oženjeni Jasir, kako i Ahmed sa svojom surpugom i dvojicom dečaka.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da su žrtve napada u Idlibu bile izložene nervnom gasu. Vojska sirijskog predsednika Bašara al-Asada negirala je da je koristila hemijsko oružje i optužila teroriste za napad.

(Telegraf.rs/ Tanjug/ CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misirac

    6. april 2017 | 16:48

    Velika tragedija,neosporno ali kada vidim da CNN odmah nađe uplakano čeljade ostajem bez reči.Već viđene vabrikovane laži.Ja ne znam ko njima još veruje

  • Cika Velja

    7. april 2017 | 00:01

    E moj sinko,Amerikanci ti familiju pobili da bi opravdali svoj ulazak u rat,a ni ti neces bolje proci kad taj rat pocne!!! Eno Avganistana,Iraka,Libije,Egipta pa izvuci pouku?

  • Podgorica

    6. april 2017 | 18:20

    Zasto prejudicirate ? Mozda nije napad hemijskim oruzjem, nego pogodak rakete u fabriku hemijskog oruzja kao sto tvrdi druga strana. I pored svega sto smo prezivjeli od zapadne propagande, apriori smo na njihovoj strani izvjestavanja. Jadno dijete i jadni ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA