≫ 

Apel udruženja "Dr Rudolf Arčibald Rajs": Budite časni i pošteni policajci

Strukovno udruženje policije apeluje na svoje članove i sve policijske službenike i ostale zaposlene u MUP da ostanu dosledni svojoj profesiji

  • 2

Strukovno udruženje policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs" apelovalo je na svoje kolege - policijske službenike da ne dopuste da budu uvučeni u koštac političkih igara pojedinih policijskih sindikata i pojedinaca koji koriste Sindikat za ostvarivanje raznih ličnih interesa, individualnih političkih ciljeva sa težnjom institucionalne moći.

Horor u Beogradu: Čovek skočio sa zgrade policijske stanice, ostao na mestu mrtav! (VIDEO)

- Ne sme se izgubiti iz vida da je sindikat organizacija koju stvaraju radnici, a uspostavlja se kako bi se poboljšao i održao materijalni status i uslovi rada kod poslodavca, a što se uspostavlja isključivo dogovorom obe strane - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, štrajk i druge kolektivne aktivnosti su dozvoljeni oblik delovanja sindikata, ali u suštini su odraz nemoći ili neumeća rukovodioca sindikata da na konstruktivan način postignu određene ciljeve.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Smatramo da je ova vlada prepoznala potrebu saradnje poslodavca i ostalih organizacija, potrebu dijaloga i permanentnog kontakta sa istim, kao i da je pokazala spremnost da pregovara u granicama i uslovima koji su trenutno bili mogući i izvodljivi. Iz tih razloga su na nivou MUP i formirana određena tela i službenici koji su zaduženi za kontakt sa organizacijama svojih službenika i ostalih nevladinih organizacija i nevladinog sektora - piše u saopštenju.

Ovo udruženje policije, podseća da je upravo vlast institucionalna moć, a zasnovana je na normativnim pretpostavkama koje imaju za sobom autoritet, koji proizilazi iz volje građana ili društvene organizacije.

- Normativni poredak je osnova konstituisanja vlasti. Građani su iskazali svoju volju na izborima i to je "de facto" svidelo se to nekome ili ne. Naglašavamo da policija i ostale državne strukture štite legitimnu vlast. Na to smo se, između ostalog, obavezali zakletvom. Policija kao i sama država, čiji je nezaobilazni deo, takođe prolazi kroz reformu. Nekada su početni koraci teški i nesigurni, ali očekivani krajni cilj je prosperitet.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

S toga, Strukovno udruženje policije apeluje na svoje članove i sve policijske službenike i ostale zaposlene u MUP da ostanu dosledni svojoj profesiji, da službene zadatke obavljaju i dalje profesionalno i da ne dopuste da budu izmanipulisani i iskorišćeni za niske pobude određenih pojedinaca.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Poljska

    6. april 2017 | 21:43

    Tako i treba. Izbacite kukolje iz svojih redova!

  • VAN

    7. april 2017 | 07:07

    Sindikati su danas najveća prevara i obmana ne samo za policajce. Što je najgore za sve zaposlene radnike koji su u nikad goroj poziciji u cilju eksplatacije. Na račun jeftine radne snage ovde postoje savršeni uslovi za bogaćenje, što naravno privlači strene kompanije. Sindikati rade u njihovu korist.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA