≫ 

Fotografija koja slama srca: Krik oca koji na rukama nosi mrtve blizance."Tihi ubica" ih je ugušio, naš dom je postao mrtvačnica (FOTO)

Vlasti provincije Idlib su u sredu objavile listu nastradalih u napadu. Najmlađa žrtva je imala devet meseci, dok je najstarija imala 68 godina

  • 35
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najmanje 70 ljudi, među kojima najmanje 30 dece i 20 žena, poginulo je u Siriji u utorak u napadu hemijskim oružjem. Abdulhamid al Jousef je najteže pogođen ovim napadom jer je izgubio 22 člana svoje porodice, među kojima su i njegova deca, blizanci od devet meseci, Aja i Ahmed. On je takođe izgubio i svoju suprugu Dalal. U sredu ih je sahranio u neobeleženoj masovnoj grobnici.

(UŽIVO) Upravo počinje Treći svetski rat?! Amerikanci raketama pogodili samo 23 mete od 59, Rusi se pitaju gde su ostale (FOTO) (VIDEO)

Tragedija je razorila mali grad. Takođe je probudila i frustraciju među stanovnicima Sirije, koji su već prisustvovali scenama smrti koje svakodnevno viđaju već šest godina, koliko traje građanski rat.

SAD i druge zemlje optužuju predsednika Bašara Al Asada da stoji iza ovog napada, dok je Rusija te otpužbe negirala.

U ovom napadu najviše je stradala porodica al Jousef. Raketa je pala oko pola sedam ujutru i napravila je krater u zemlji. Međutim, odmah je postalo jasno da to nije bilo klasičan napad.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

Oni su spavali kada se napad dogodio. Udar ih je probudio, a najstariji član porodice je izašao napolje da vidi šta se dešava. Kada se vratio unutra porodica je zatvorila prozore i stavila je preko lica krpe natopljene jabukovim sirćetom i vodom.

Rakete su pogodile severni deo grada gde živi veći deo prorodice al Jousef. Oni su svoje mrtve doneli u kuću jednog rođaka koji je bio van dometa ovog užasnog napada. Dvorište je pretvoreno u improvizovanu mrtvačnicu gde su rođaci pokušavali da pronađu najmilije.

U vreme napada Abdulhamid je bio na poslu. Pozvala ga je žena i rekla mu je šta se dogodilo. On je odmah krenuo ka kući, prenosi Telegraph.co.uk.

Činilo se da su dobro, ali kako je vreme prolazilo počeli su da ispoljavaju simptome trovanja toksičnim gasom.

- Odjednom su blizanci počeli da se guše, a potom i moja žena, brat i rođaci. Svi su umrli u podrumu i nije bilo vremena da odemo do bolnice - rekao je on.

Abdel je zagrlio svoju decu po poslednji put pre nego što ih je spustio u zemlju.

Doktor Mamoun Najem je rekao da hemikalije ne ostavljaju vidljive tragove. Taj gas je tihi ubica koji polako napreduje kroz ljudsko telo. On kaže da je video ljude koji su čitavog dana pristizali u bolnicu. Tvrdi da nikada nije video tako ozbiljno trovanje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Medicinska sestra koja je želela da ostane anonimna kaže da su žrtve povraćale kroz nos i usta tamnu žutu tečnost koja je postepeno postajala braon. Cela bolnica je mirisla na pokvarenu hranu.

Vlasti provincije Idlib su u sredu objavile listu nastradalih u napadu. Najmlađa žrtva je imala devet meseci, dok je najstarija imala 68 godina.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aa

    8. april 2017 | 00:39

    Šta su ova stvorenja zgrijesila jadni ovaj otac, srce me boli dok gledam ove fotografije. E pa Bože dragi.

  • Teslina naslednica

    8. april 2017 | 00:32

    Boze, potopi Ameriku! ;-))))

  • zlata

    8. april 2017 | 00:31

    Tugo moja dokle da stradaju neduzni imali Boga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA