Na metar od skrhanog kolege koji je jedva smogao snage za ove reči zbog poginulih pilota (VIDEO)

Ljudi, ovo je vojska. Izustio je svega nekoliko rečenica uoči zvaničnih izjava

  • 2

Oba pilota su poginula posle pada školskog-borbenog aviona "Super galeb G-4", Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, kod Šapca. Poginuli su Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk.

Tužne sudbine dvojice pilota: Dejan je preživeo rušenje aviona 2000. godine kao kadet, Nenad poginuo u blizini rodnog grada (VIDEO)

Selo Slatina vrlo brzo je postalo središte pažnje cele države, jer se padovi vojni aviona ne dešavaju često. Bio je ovo drugi pad Galeba G4 od 2006. godine. Vojska, Srbija, porodice izgubili su dva sjajna čoveka, verna otadžbini, koja su ovog jutra krenula iz Batajnice u povremeni trenažni let. Odmah posle Inđije i Šapca, izgubio se avion, srušio se pored jednog domaćinstva, u njive.

Uoči zvaničnih izjava Zorana Đorđevića i Ljubiše Dikovića, zamolili smo Petra Boškovića, načelnika Uprave za odnose sa javnošću za komentar. Nije mu bilo lako. Jecaje nije bilo teško prepoznati.

- Ovo je veliki gubitak za vojsku, dva vrsna pilota, sjajna letača, ali, ljudi, oni rade u borbenim avionima, na borbenim sredstvima, to je vojska. Čisto da znate - rekao je skrhan Petar Bošković, načelnik Uprave za odnose s javnošću Ministarstva odbrane.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buba

    7. april 2017 | 18:39

    Koja tregedija

  • Realan

    7. april 2017 | 19:19

    Saucesce porodici i prijateljima. Svakoj zemlji je RV nesto cime se ponosi, ali kod nas je to skup ne ispravnih aviona za trenazne letove a kamoli za borbene zadatke. Nazalost izgubili smo mnogo ljudi a da je potrebna modernizacija sto pre to je davno poznata stvar. Radice se modernizacija orlova, pomoci ce malo dolazak MiG-ova ali potrebna je i proizvodnja novih Galebova G-5 kao i za par godina nabavka jedne eskadrile novih borbenih aviona. Makar ta nabavka isla godisnje po 2 komada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA