"VOLIM TE, NEMOJ DA UMREŠ": Unuk (6) dedi spasao život posle nesreće!

Bredli Rid (6) i njegov deda Volter Smol doživeli su nesreću kada se terenac prevrnuo usred šume. Dedi je bila povređena noga, a zahvaljujući unuku koji je sve vreme pričao sa njim i bodrio ga, obojica su preživeli

  • 0

Šestogodišnji Bredli Rid iz Kanade  spasao je svom dedi život kada im se prevrnuo terenac usred šume.

Naime, Valter Smol (59) i njegov unuk Bredli Rid kampovali su u prikolici u šumi kada je dečak zatražio da ga deda provoza terenskim vozilom. Zbog problematičnog puta, deda je izgubio kontrolu i terenac se prevrnuo. Dečak, na sreću, nije bio povređen, ali njegovom dedi je bila zaglavljena noga.

- Bilo je strašno, usred šume smo se nalazili, prikolica je bila kilometar daleko, mislio sam da mi niko neće pomoći. Nije bilo vode, ni hrane a telefon mi je ostao na stolu u prikolici - prepričava situaciju Smol, i dodaje kako je put bio isuviše daleko da bi poslao Bredlija po pomoć.

- Bredli je sve vreme pričao sa mnom kako bi me održao budnim. Stalno mi je ponavljao kako me voli i kako ne smem da umrem, mislim da me je to najviše održalo u životu - priseća se Smol.

Unuk je sa dedom proveo 24 sata bez hrane i vode.

- U trenutku sam hteo da odsečem sebi nogu i spasim njega i sebe agonije - priseća se  deda.

- Započinjao je drugi dan agonije, mislio sam da haluciniram, ali čuo sam zvuk motora. Okrenuo sam se i ugledao dva muškarca koji su pritrčali da nam pomognu. To su bile drvoseče, spasli su nas - prepričava Smol, i dodaje kako je i u tom trentku mali Bredli bio hrabar. U vidno dehidriranom stanju rekao je: " Ja sam dobro,  pomozite mom dedi".

Na svu sreću, Smol je prošao sa nekoliko polomljenih kostiju, lekari nisu morali da amputiraju nogu. Bredli je iz nesreće izašao nepovređen, ali dehidriran.

- Zahvalan sam svom unuku, duboko. Da njega nije bilo tamo ja bih sigurno umro - rekao je Smol.

(I. Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA