Nastavlja se potraga za Barbarom Vitez: Angažovana spasilačka ekipa “Spajder” iz Mađarske

Ekipa profesionalaca iz Mađarske anagažovana je zahvaljujući inicijativi Igora Jurića iz Fondacije “Tijana Jurić” koja je od početka uključena u slučaj

  • 2

Spasilačka ekipa “Spajder” iz Mađarske ovih dana intezivno će raditi na slučaju Barbare Vitez iz Sente, za kojom se traga od 25.novembra prošle godine - potvrđeno je Telegrafu.

Misterija Barbare Vitez i dalje potresa Srbiju: To što patrolni čamci ni posle 30 dana nisu pronašli telo devojčice, može da znači samo jedno!

Potresan Fejsbuk status Barbarinog (15) oca koja je nestala pre 4 meseca kada je otišla na rođendan (FOTO)

Profesionalna ekipa spasilaca iz Miškolca i Segedina uz opremu, čamce i obučene pse tragače započela je pretragu obale Tise pa sve do Novobečejske brane.

Kako Telegraf saznaje, ekipa profesionalaca anagažovana je zahvaljujući inicijativi Igora Jurića iz Fondacije “Tijana Jurić” koja je od početka uključena u slučaj nestale petnaestogodišnje devojčice čije telo i nakon četiri meseca nije pronađeno.

Nesretni roditelji Endre i Melinda Vitez, koji su nezadovoljni tokom istrage, ne gube nadu da je njihova devojčica živa.

- Supruga je preko prijateljice uspela da dođe do spasilačke ekipe” Spajder” koja se ističe kao svetski poznata ekipa koja je još od osnivanja pre više od dvadeset godina uspela da razreši i najteže slučajeve nestanka osoba - rekao je Endre Vitez.

roditelji b. vitez

Takođe, Barbarini roditelji iskazali su veliku zahvalnost i Fondaciji “Tijana Jurić” koja je angažovala ovu spasilačku ekipa koja će do nedelje intezivno tragati za telom.

Kako su objasnili iz “Spajdera” psi tragači koji su specijalno obučeni da nanjuše tela pretraživaće detaljno obalu.Uz pomoć istančanog njuha oni su osposobljeni da pronađu telo, ukoliko je ono u vodi jer postoji mogućnost da se zaglavilo i da je to omelo dosadašnju istragu. Ukoliko se telo ne pronađe ni do Novobečejske brane, velika je verovatnoća da je otišlo nizvodno - kažu iz “Spajdera”.

Roditelji Melinda i Endre, napominju da ukoliko i ova istraga ne urodi bilo kakvim rezultatom zahtevaće hitne odgovore od nadležnih.

-Želimo da znamo šta se dogodilo sa našom devojčicom, želimo da nam saopšte istinu. Od sastanka sa gospodinom Rebićem više nam se niko nije javio, našu Barabaru su svi zaboravili. Zahtevaću jasne odgovore, od policije i tužilaštva - rekao je otac Endre.

barbara vitez

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” koja se svim silama bori da se dođe do istine, izrazio je nezadovoljstvo u slučaju Barbere Vitez.

Činjenica je da je od momenta nestanka bilo puno propusta u potrazi i činjenica je da potrage za decom moraju biti mnogo temeljnije. Sada je najbitnije da vidimo kako da ispravimo greške u potrazi kojih je u ovom slučaju definitivno bilo, i da pronađemo Barbaru. Ovaj slučaj je još jedna opomena da ni za jedno nestalo dete ne smemo da donesemo „presude“ u glavama da je slučaj završen, a da nemamo dokaze za to - stoji u izjavi Igora Jurića na sajtu, Tijana.RS

Podsetimo, nesretno nastradala petnaestogodišnja devojčica Barbara Vitez koja je prema dosadašnjoj istrazi pala sa železničkog mosta u Senti, ni nakon više od četiri meseca nije pronađena. Za njenim telom tragalo se danonoćno uz podršku spasilačkog tima “Tisa“ iz Sente, jedinica Žandarmerije koje su uz pomoć profesionalnih ronilaca pokušavale da pronađu devojčicino telo, međutim do danas slučaj Barbare Vitez nije razrešen.

Daljinac baner

(D.Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    7. april 2017 | 17:52

    Molim te Bože, neka je nađu živu i zdravu bilo gde!

  • Ljubica majka i baka

    7. april 2017 | 18:12

    Boze roditelji cekaju svoje dete i mrtvo kako dalje da nastave sa tim bolom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA