≫ 

General-major o padu aviona: Poleteli su, javili se kod Inđije i onda smo izgubili kontakt

- Oni su poleteli, javili se u odlasku preko Inđije i Šapca i posle toga smo izgubili kontakt - rekao je major

  • 4

Ministar odbrane Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i komandant RV i PVO general-major Ranko Živak obišli su mesto pada školsko-borbenog aviona Galeb G4 u rejonu sela Slatina.

Supruga nastradalog pilota: Ja još očekujem da je moj Nenad negde živ (FOTO)

Tužne sudbine dvojice pilota: Dejan je preživeo rušenje aviona 2000. godine kao kadet, Nenad poginuo u blizini svog grada (VIDEO)

Avion Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, srušio se danas oko 10.30 časova tokom izvođenja redovne letačke obuke i tom prilikom živote su izgubili piloti potpukovnik Nenad Ćulibrk (na gornjoj slici levo) iz Komande RV i PVO i kapetan Dejan Pandurović (na gornjoj slici desno) iz 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade.

- U ime svih pripadnka Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i u svoje lično ime, izražavam najdublje saučešće porodicama poginulih pilota. Reč je o vrhunskim, iskusnim pilotima i ovaj je gubitak nenadoknadiv i za nas i za porodice. Budite uvereni da ćemo učiniti sve da kao ministarstvo pomognemo porodicama stradalih – izjavio je ministar Đorđević u obraćanju medijima.

On je rekao da je u cilju rasvetljavanja uzroka nesreće načelnik Generalštaba formirao komisiju, a da je Inspektorat odbrane dobio nalog za vanredni inspekcijski nadzor.

General Diković je takođe izrazio saučešće porodicama stradalih i podvukao da je njihova smrt nenadoknav gubitak i za porodice i za Ratno vazduhoplovstvo. Stručni istražni organi rasvetliće uzrok nesreće, rekao je načelnik Generalštaba.

Današnji let, prema rečima komandanta RV i PVO general-majora Ranka Živaka, bio je redovan u okviru realizacije letačke obuke.

Foto: Telegraf Diković, Đorđević i Živak na mestu nesreće - Foto: Telegraf

- Piloti su bili odlično osposobljeni. Lično sam bio prisutan na aerodromu Batajnica kada su krenule pripreme za zadatak. Oni su poleteli, javili se u odlasku preko Inđije i Šapca i posle toga smo izgubili kontakt – rekao je general Živak. Posle toga je, prema njegovim rečima, pokrenuta akcija traganja i spasavanja i ubrzo je pronađeno i obezbeđeno mesto nesreće.

Komandant RV i PVO takođe je u svojoj nadležnosti formirao stručnu komisiju koja će imati zadatak da ispita sve okolnosti udesa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    7. april 2017 | 16:58

    Tugooooooooo,bole tugo.....

  • Milka

    7. april 2017 | 17:29

    Tuga do neba a porodicama duboko saucesce?!

  • ing.Milos Djonovic

    8. april 2017 | 09:06

    Velik gubitak za oruzsne sile i porodice uz duzno postovanje i saucesce i ubuduce vise brige nadleznih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA