Hajde da brojimo glas, po glas, pred kamerama: Vučić želi da RIK stavi tačku na izbore

On je na pitanje kako komentariše navode izbornog štaba Saše Jankovića da je na izborima potencijalno ukrao 319.000 glasova, to negirao i ocenio da je u pitanju "notorna glupost"

  • 58

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će da zamoli Republičku izbornu komsiju da javno, pogotovo pred kamerama televizija, izbroji glasove sa predsedničkih izbora održanih 2. aprila.

Vučić: Ne može zbog jedne poternice da se preti celom narodu

Vučić je na pitanje kako komentariše navode izbornog štaba Saše Jankovića da je na izborima potencijalno ukrao 319.000 glasova, to negirao i ocenio da je to "notorna glupost",

Dodao je i da on nikada ništa nije ukrao.

Kako je kazao, matematička računica koju su imali "nije imao ni mali Đokica", a tako nešto ne bi uradio ni Saša Radulović iz Dosta je bilo.

Podsetimo, izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je sinoć da su uvidom u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta pribavljeni dokazi o teškim neregularnostima izbornog procesa i potencijalnoj kradji 319.000 glasova.

- Između rezultata fizičkog brojanja glasačkih listića i broja glasova zavedenih u zapisnicima sa biračkih mesta, velika su neslaganja, a zaključak je da je Aleksandar Vučić potencijalno ukrao čak 319.000 glasova na ovim izborima - navedeno je u saopštenju.

Precizira se da je izborni štab Saše Jankovića od RIK-a zatražio uvid u džakove sa izbornim materijalom sa 25 biračkih mesta odabranih po slučajnom uzorku i da su skandalozne nepravilnosti koje su uočene prebrojavanjem glasova.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WERA

    9. april 2017 | 16:00

    Vucica je podrzalo dva miliona gradjana.

  • Vladimir

    9. april 2017 | 11:51

    Jasno je koga je narod odabrao!

  • Janja

    9. april 2017 | 17:43

    Mnogo glasova opoziciji fali da bi mogli da se i priblize Vucicu! Ovo je jos jedan od pokusaja destabilizacije drzave i skretanje paznje na sebe!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA